Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Seerrekord for «Kampen om Tungtvannet»

Aldri før har så mange sett en norsk tv-serie.

OVER MILLIONEN: NRK-serien «Kampen om tungtvannet» ble sett av 1 239 000 tv-seere søndag kveld. Foto: NRK
OVER MILLIONEN: NRK-serien «Kampen om tungtvannet» ble sett av 1 239 000 tv-seere søndag kveld. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - NRK har truffet blink med denne historisk inspirerte dramaproduksjonen. Det er ikke ofte vi opplever over én million seere på serier her til lands. Det er nærliggende å tro at oppslutningen rundt serien kommer til å vedvare helt til slutten, sier tv- og radiosjef i mediebyrået Carat, Morten Wiberg.

«Kampen om Tungtvannet» har blitt møtt med strålende kritikker, har allerede blitt solgt til flere land og har blitt enormt godt mottatt av tv-seerne. 

• Les hva Dagbladets anmelder mener om serien her! 

NRK-serien, som tar for seg historien om tungtvannsaksjonen ved Rjukan under andre verdenskrig, hadde premiere forrige søndag hvor de to første episodene ble sendt.

Seerrekord Hele 1 239 000 millioner tv-seere fikk med seg den tredje av i alt seks episoder som ble sendt i går kveld. Seertallene er like høye som de var forrige søndag.

Da satte NRK seerrekord med 1 259 000 seere.

- Det føles helt uvirkelig at så mange følger serien. Det var så mange som trodde at det ikke var mulig å samle folket om en dramaserie igjen. Vi visste at vi hadde potensiale til det, men potensialet må forløses også. Det var mye styr i forkant av premieren og det har det også vært nå i etterkant. Det kan ha gitt oss viktig pr. I tillegg må vi jo også tro på at vi har laget noe folk vil se på, sier regissør Per Olav Sørensen til Dagbladet.

Enda høyere tall NRK er meget fornøyde med seriens mottakelse.

- Dette er veldig høye tall, men dobbeltepisoden sendt forrige søndag hadde enda høyere tall. Inkludert 7 dager med opptaksseing, som inngår i de offisielle tallene for tv-programmer, har dobbeltepisoden nå en rating på 1.338.000. Dette er ny rekord, sier Håkon Lund Sørensen i analyseavdelingen i NRK til Dagbladet.

Forrige gang NRK satte seerrekord, var under premieren av «Halvbroren» i januar 2013. Da var det 1 033 000 seere som så på. 

«Halvbroren» var en filmatisering av Lars Saabye Christensens roman med samme navn, og ble regissert av Per Olav Sørensen, samme mann som har regissert «Kampen om tungtvannet».

«Himmelblå»-serien ble i en enkelt episode sett av 1 328 000 seere.

Tungtvannaksjonen Den mye omtalte NRK-serien «Mammon» hadde 966 000 seere første episode. 

Til sammenligning hadde siste episode av suksessen «Farmen» 1,2 millioner seere.

- Det blir spennende å se om tallene holder seg også neste søndag, for da sendes episoden som tar for seg selve aksjonen mot Vemork, sier Sørensen.

- Skal dere feire disse fantastiske tallene på noe vis?

- Det blir ingen fest nå nei. Vi er godt i gang med nye produksjoner, sier Sørensen og ler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!