Seerrekord for «Torsdagsklubben»

Gårsdagens sending satte ny rekord med 1,2 millioner seere. TV 2-sjef Kåre Valebrokk avviser at han gir Bondevik skylda for drapstruslene mot Otto Jespersen.

OJ skremt av trusselen

TV 2: Bondeviks ansvar

Bondevik beklager

Flere kjendiser truet

1,2 millioner seere er desidert rekord for humorprogrammet som startet på TV 2 i vår, skriver nettstedet Kampanje. Programmet er det mest sette på TV 2 siden landskampen mellom Norge og Slovakia i juni. Da Jespersen satte i gang sin sluttmonolog satt hele 1,348 millioner seere og tittet på TV 2.

Fikk drapstrusler

Tidligere på dagen hadde Jespersen mottatt et brev med drapstrusler og en skarp riflepatron. I dag siterer VG TV 2-sjef Kåre Valebrokk på at «Bondevik har ansvaret». TV2-sjefen avviser at han har sagt dette.

- Jeg har aldri sagt, og aldri ment, at statsministeren må bære noe av ansvaret for drapstruslene mot Otto Jespersen. Det er det reneste vrøvl, og hvordan VG har fått dette til får du spørre VG om, sier han til Kampanje.

Dette er saken

Forrige torsdag harselerte Otto Jespersen kraftig over Kjell Magne Bondevik i sin faste monolog i TV 2s «Torsdagsklubben». Han ba statsministeren «røske hue ut av medisinskapet», og sa han vurderte å arrangere innsamlingsaksjon for å få Christer Petterson til Oslo. Lørdag gikk Bondevik hardt ut mot Jespersen i media.

I går mottok Jespersen et brev med drapstrusler. I konvolutten lå det en skarp riflepatron. Torsdagsklubben har også mottatt truende telefoner.

Han vedgår seg sitatene om at det var dumt av Bondevik å gå ut mot Jespersen.

- Utgangspunktet for dette var jo en kritikk av Otto Jespersen, som bragte Christer Petterson på banen. Da er det jo helt urimelig om jeg skulle tillegge statsministeren ansvaret for drapstrusler. Det jeg derimot har sagt er at når denne skaden først har skjedd, så var det dumt av Bondevik å gå ut som han gjorde, sier Valebrokk.

Manageren gir Bondevik skylda

Kanhende VG har blandet sitatene. Torsdagsklubbens produsent Knut Skodvin mener nemlig at det var Bondevik sitt utspill som utløste truslene.

- Vi føler helt klart at drapstrusselen ble utløst av Bondeviks utspill. Otto har hatt monologer i et helt år. Dte var dørgende stille helt til lørdag, da Bondevik gikk ut. Da begynte stormen, sa Skodvin til Dagbladet i går.

VGs redaktør Bernt Olufsen har snakket med Valebrokk, og vil nå se nærmere på saken.

- Det kan selvfølgelig skje misforståelser, og vi må finne ut om det er det som har skjedd her, sier han til Kampanje.

Ba Petterson om unnskyldning

På «Torsdagsklubben» i går ba den omstridte komikeren om unnskyldning på sin helt egne måte.

Han unnskyldet seg overfor Christer Petterson for at han hadde trukket ham inn i saken.

TV2-sjefen stanset tidligere i uka reprisen av forrige ukes sending på grunn av Jespersens Bondevik-monolog. Gårsdagens sending likte han derimot godt.

- Den var elegant turnert, og den kan vi stå for, sier han til Kampanje.

NY SEERREKORD: Otto Jespersen holdt som vanlig sin avslutnings monolog i programmet «Torsdagsklubben» på Smuget i Oslo i går kveld. Han ville ikke utale Bondevik sitt navn, og lagde i stedet denne grimasen.