Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Seerstorm etter dramatisk «Downton Abbey»-episode

Ble for brutalt for fansen. OBS! Spoiler

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For en knapp måned siden var det premiere på fjerde sesong av den kritikerroste serien «Downton Abbey» i Storbritannia. Her til lands vil første episode av sesongen sendes på NRK1 27. oktober, så dersom du ikke vil vite hva som skjer i den kommende sesongen bør du ikke lese videre.

Da sesong tre var over ble fansen sittende undrende igjen på hva som egentlig vil skje videre etter at Lady Mary mistet sin Matthew i en tragisk bilulykke. Og det ble lenge spekulert i hvordan den fjerde sesongen ville utvikle seg.

Dramatisk episode I Storbritannia har ivrige seere fått sett flere episoder av den nye sesongen, men etter en grufull scene i tredje episode, som nylig ble vist på britiske TV-skjermer, raser fansen.

I løpet av kort tid fikk TV-kanalen ITV en rekke klager fra seere som mener scenen var moralsk forkastelig og frastøtende, det skriver Daily Mail.

Scenen som har skapt furore blant sensitive seere viser at den folkekjære hushjelpen Anna Bates blir banket opp og voldtatt.

Til sitt forsvar uttaler en representant for TV-kanalen at det ble vist en advarsel om «voldelige scener noen seere kan finne støtende» før episoden ble sendt, mens produsentene bak serien mener scenen ble «spilt og regissert med stor sensitivitet».

- Jeg er enig i at det er en sjokkerende scene, og for et show som Downton Abbey utmerker det seg som en dristig og risikofylt idé, sa Nigel Harman som spiller i serien, ifølge Daily Mail.

BLIR OVERFALT: I den tredje episoden av sesong fire av «Downton Abbey» blir hushjelpen Anna Bates offer for et brutalt overgrep, noe som har fått fansen til å rase. Foto: Stella Pictures
BLIR OVERFALT: I den tredje episoden av sesong fire av «Downton Abbey» blir hushjelpen Anna Bates offer for et brutalt overgrep, noe som har fått fansen til å rase. Foto: Stella Pictures Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!