Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Seerstorm mot erotikk-TV

TV2 opplever sin verste seerstorm noensinne. Etter bare én episode av sin erotiske dramaserie «Karusell» har 1500 sinte leserbrev strømmet inn til TV-huset i Bergen. Etter fredagens episode venter de ny brevflom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Postkassen fylles opp i TV2-huset på Nøstet i Bergen. Og det av sinte brev fra siste og sjokkerte TV-seere som krever at fjernsynsledelsen stryker resten av den danske serien «Karusell» fra sendeplanen.

Aldri har kanalen mottatt flere protestbrev på en enkelt serie, og «Karusell» kommer på lufta med andre episode i kveld.

Kampanje

Første runde gikk for to uker siden og hadde 274 000 seere. Deretter var det ski-VM-pause. Nå er det klart for de ni gjenstående episodene.

- Dramaserie, er TV2s karakteristikk av serien, som på grunn av sitt erotiske tilsnitt og moral har satt sinnene i kok i kristen-Norge.

- Brevene kommer tydeligvis fra folk som tilhører bedehus-Norge og mindre kristne grupperinger. Ordlyden i mange av brevene er så like at det tydeligvis er snakk om en form for kampanje, sier TV2s assisterende informasjonssjef Geir Mikalsen til Dagbladet.

Etterhvert som brevene strømmer inn i TV2-huset blir de åpnet, lest og lagt i pappesker. Nå står nye esker klare for å ta imot seerreaksjoner etter kveldens episode.

Sjekker etter tur

Hver enkelt episode dreier seg om to mennesker som sjekker opp hverandre, og deretter går til seng sammen. Både utendørs og innendørs. Det ekstraordinære er at serien starter med en kvinne som sjekker en ung gutt. I episode to møter du den samme gutten, Steen, igjen. Idag sjekker han en ny jente, Suzanne, og får henne til seng. I neste episode får du treffe Suzanne igjen. Da er det hennes tur til å finne seg ny partner. Og slik fortsetter det hele frem til 10. og siste episode da kvinnen fra første episode igjen dukker opp og blir kveldens partner.

- Moralsk forkastelig og forherligelse av utroskap, mener kristne kringkastingsorganisasjoner både i Norge og Danmark. Nå strømmer brevene inn til TV2 i Bergen, som ikke har til hensikt å stoppe karusellen. Også Kulturdepartementet har mottatt en rekke brev fra sinte TV-seere. De ber myndighetene ta affære for å få stoppet TV2.

- «Karusell» går som planlagt både i kveld og de neste ukene. Noen har forsøkt å få det til at dette er en oppsiktsvekkende serie i Norge. Det er det ikke, avslutter Geir Mikalsen.