Seerstorm mot Skavlan etter omdiskutert intervju

- En politiker som Jimmie Åkesson må også få kritiske spørsmål, svarer NRK.

REAKSJONER: Gårsdagens Skavlan har skapt seerstorm etter at Fredrik Skavlans intervju med den svenske politikeren Jimmie Åkesson. Foto: NRK / Monkberry
REAKSJONER: Gårsdagens Skavlan har skapt seerstorm etter at Fredrik Skavlans intervju med den svenske politikeren Jimmie Åkesson. Foto: NRK / Monkberry Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): SVT har mottatt mange hundre henvendelser på sitt seerforum etter at intervjuet med Sverigedemokraternas (SD) partileder Jimmie Åkesson ble sendt i Norge og Sverige i går kveld.

Åkesson ble sykmeldt etter den svenske valgkampen i september, men varsler nå at han kommer tilbake.

Under intervjuet med Fredrik Skavlan fortalte han om fraværsperioden, før Skavlan begynte å stille flere kritiske spørsmål om det omstridte partiets politikk.

Han spurte blant annet om SD fortsatt vil gå inn for å felle enhver regjering som jobber for økt innvandring, og viste til ordbruk som «parasitter» og «jødesvin» fra personer tilknyttet partiet.

Mange reaksjoner Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde er blant dem som raser etter intervjuet.

- NRK har også fått en del reaksjoner, både negative og positive — fra begge land, opplyser kommunikasjonssjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i NRK til Dagbladet.

Over 2500 «liker» i skrivende stund Facebook-gruppa Boikott Skavlan, og reaksjonene på Twitter har også vært mange.

«#skavlan klarte å ødelegge eget program når han prøvde å innta rollen som en politisk journalist som skulle grille en politiker. Jeg følger ikke svensk politikk særlig tett, men det intervjuet på #skavlan var tett på, om ikke over grensen, for akseptabel journalistikk,» skriver en Twitter-bruker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer