Seerstorm mot stor amerikansk prisutdeling

Anklages for stemmejuks.

 VANT PRIS:  Internettkjendis Cameron Dallas vant pris for "beste vine" under «Teen Choice Awards». Vine er et sosialt medium der man legger ut seks sekunder lange videosnutter. Her er han på scena med skuespiller Bella Thorne. Foto: Kevin Winter/Getty Images/AFP
VANT PRIS: Internettkjendis Cameron Dallas vant pris for "beste vine" under «Teen Choice Awards». Vine er et sosialt medium der man legger ut seks sekunder lange videosnutter. Her er han på scena med skuespiller Bella Thorne. Foto: Kevin Winter/Getty Images/AFPVis mer

(Dagbladet): Natt til mandag gikk den store amerikanske prisutdelingen «Teen Choice Awards» av stabelen i Los Angeles. Det er Hollywoods yngste talenter som hedres med priser under den prestisjefylte utdelinga, og det er kanalen Fox som er arrangør.

Vinnerne i hver kategori kan stemmes frem av publikum på nett, men publikumsstemmene har vist seg å ha mindre betydning enn det fansen skulle tro.

Stemmejuks-beskyldninger Under utdelinga flommet twitter over av beskyldninger om stemmejuks.

Det hele skal ha startet med at unggutten Cameron Dallas, som har blitt et nettfenomen på sosiale medier og som var nominert i flere kategorier, twitret beskyldninger mot «Teen Choice Awards». Det skriver Daily Mail.

- Det er morsomt hvordan de fortalte meg at jeg vant i kategorien for «beste viner» seks dager før avstemmingen var avsluttet, og de fortsatte å oppfordre folk til å stemme, skrev han blant annet, ifølge Daily Mail.

Han slettet meldingene kort tid etter, men de førte likevel til en storm på Twitter.

Under emneknaggen #TeensDon'tHaveaChoiceAwards haglet meldingene mot utdelinga fra skuffede fans, som trodde det var deres stemmer som skulle avgjøre hvem som vant.

Avslørt i rulleteksten Fox har foreløpig ikke svart på kritikken, men har allerede i rulleteksten etter showet «gitt sin forklaring».

Der står det nemlig at det er produsentene som velger vinnerne i hver kategori, men at seerstemmene tas med i betraktningen.

 De har dermed ikke lagt skjul på at det er slik det fungerer, selv om mange ser ut til å ha gått glipp av denne beskjeden.