Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Seersuksess for «Hjem»

Over 700 000 så NRK-serien «Hjem» til tross for lunkne anmeldelser.

BYGDEDRAMA: Skuespillerne Kaia Varjord, Jannike Kruse og Heidi Ruud Ellingsen spiller halvsøstre i det nye NRK-dramaet «Hjem». Foto: NRK
BYGDEDRAMA: Skuespillerne Kaia Varjord, Jannike Kruse og Heidi Ruud Ellingsen spiller halvsøstre i det nye NRK-dramaet «Hjem». Foto: NRK Vis mer

(Dagbladet): NRK hadde i går premiere på sin nye dramaserie «Hjem», som mottok lunkne anmeldelser før premieren. Både i Dagbladet og VG fikk serien en treer på terningen, og anmelderene mente serien manglet de gode historiene.

Seertallene fra gårsdagens premiere var allikevel svært gode for NRK, som melder at 702 000 seere fikk med seg den første episoden. Det utgjør en markedsandel på 34,6 prosent, og gjør «Hjem» til det sjette mest sette programmet på NRK i forrige uke.

Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, sier at tallene er høye, og at dette er en god start for NRK-serien. Han tror ikke anmeldelsene har så mye å si for seertallene.

- Anmeldelsene kan gi publikum et inntrykk av hva de vil se, men til syvende og sist vil publikum se serien selv for å danne seg en mening, sier Tolonen til Dagbladet.

Serien omhandler tobarnsmoren Annika (Jannike Kruse), landslagsskiløper Trine (Kaia Varjord), og bondejenta Oda (Heidi Ruud Ellingsen), som alle får vite at de har samme far. Livet som halvsøstre får stor innvirkning på livene deres, og dramaet som oppstår utspiller seg i Vestfossen i landlige omgivelser.

Serien har blitt mye sammenliknet med NRKs suksessdrama «Himmelblå». Tolonen forteller at Himmelblå hadde 900 000 seere første episode, og er unik i denne sammenhengen.

- Det var ingen som forventet slike tall denne gangen, men vi så også at det ble flere seere i løpet av programmet. Mot slutten av programmet var det 800 000 seere, sier han.

Mye kan tyde på at bygdedramaer i vakre naturomgivelser er en seerfavoritt blant det norske folk.