RADIOSTJERNE: Chris Evans er ny programleder for BBCs «Top Gear». Søndag gikk fjerde episode på britiske tv-skjermer, og ferske tall viser at seertallene nærmest er halvert i løpet av fire uker. Foto: SCANPIX
RADIOSTJERNE: Chris Evans er ny programleder for BBCs «Top Gear». Søndag gikk fjerde episode på britiske tv-skjermer, og ferske tall viser at seertallene nærmest er halvert i løpet av fire uker. Foto: SCANPIXVis mer

Seertallene raser for nye «Top Gear»

Etter fire uker på lufta er seertallene nærmest halvert.

(Dagbladet): 29. mai gikk den 23. sesongen av den populære tv-serien «Top Gear» av stabelen på BBC.

Dagbladets anmelder trillet den gang en lite imponerende toer på terningen, men til tross for at serien har beholdt det gamle formatet, ser det heller ikke ut til at britene har latt seg imponere.

Halvert

Første episode samlet 4,4 millioner briter forran skjermene. Etter det har seertallene rast, og etter bare fire uker på skjermen er seertallene nesten halvert.

Fjerde episode som ble sendt på BBC søndag hadde beskjedne 2,3 millioner seere. Det skriver den britiske avisa The Telegraph.

Tallene er basert på antall seere programmet hadde da det ble sendt på tv, og de som har sett serien på streamingtjenester i ettertid er ikke inkludert.

FARTSENTUSIAST: Skuespiller Matt LeBlanc er en av programlederne i den kommende sesongen av «Top Gear». Video: BBC | Foto: WENN / Scanpix Vis mer

I følge avisa er 2,3 millioner seere det laveste seertallet i seriens 14 år lange historie.

Det at søndagens sending ble sendt samtidig med fotball-EM har nok heller ikke hjulpet BBC-seriens seertall.

Nye programledere

I mars i fjor ble det kjent at tidligere programleder, Jeremy Clarkson, hadde fått sparken etter at han gikk fysisk til angrep på en produsent.

En måned etter ble det kjent at hans to makkere, James May og Richard Hammon, også forlot BBC og «Top Gear».

I juni ble det klart at radiostjerna Chris Evans skulle ta over som programleder, og i februar ble det kjent at «Friends»-stjernen Matt LeBlanc skulle lede serien sammen med ham.

Etter at serien returnerte i ny drakt i slutten av mai, har det vært delte meninger om «Top Gear», og reaksjonene på sosiale medier har ikke latt vente på seg.

I et intervju med Dagbladet i april fortalte sjefen for «Top Gear» i BBC, Adam Waddell, at det gamle formatet skulle beholdes, men at de samtidig ønsket å fornye serien.

- Vi bestemte oss for å ikke ha tre programledere da vi startet castingen. Det er en av de tingene vi har gjort bevisst for å fornye programmet, sa han.

SISTE KVELD MED GJENGEN: BBC har sluppet bilder fra en utvidet sisteepisode av Clarkson, Hammond og May i «Top Gear». Framtida for de tre er uviss. Video: BBC Brit Vis mer

- Ikke en krig

De tidligere programlebderne, Clarkson, Hammond og May, er på sin side i gang med en egen, fartsfylt tv-serie. Serien, som har fått navnet «The Grand Tour» sendes på Amazon til høsten. Dato er ennå ikke satt, men James May har tidligere avvist at det nye programmet skal konkurrere med BBC-serien.

- Det er ikke en krig, disse tingene kan eksistere samtidig. Vi kan ha Amazon og Netflix og BBC og BT Sport og folk kan gjør valg, det er det moderne liv handler om, sa May til The Guardian i mars.