DEBATT

Debatt: Integrering

Segregeringen i Oslo må stanses

Ett av de fremste tiltakene for å forhindre segregering er å stille strengere krav.

«SVENSKE TILSTANDER»: Frp vil unngå at Norge og Oslo skal havne i den samme situasjonen som Sverige, skriver artikkelforfatteren. Like før valget besøkte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug den beryktede bydelen Rinkeby i Stockholm. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
«SVENSKE TILSTANDER»: Frp vil unngå at Norge og Oslo skal havne i den samme situasjonen som Sverige, skriver artikkelforfatteren. Like før valget besøkte innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug den beryktede bydelen Rinkeby i Stockholm. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det har i flere år pågått en debatt om hvorvidt Oslo segregeres. Flere østlige bydeler har en rekke problemer med høy arbeidsledighet, høyt frafall fra utdanningsløpet og høy andel sosialhjelpsmottakere. Fremskrittspartiet ønsker å stanse denne utviklingen.

Det første som må gjøres er å anerkjenne at Oslo og Norge har store utfordringer knyttet til integreringen. Disse utfordringene er en direkte følge av en naiv integreringspolitikk fra venstresiden gjennom flere tiår. Det er store forskjeller mellom Oslo øst og Oslo vest hva gjelder inntektsnivå, frafall fra videregående skole og til og med gjennomsnittlig levealder. Likevel har de andre partiene forholdt seg passive. Det er uakseptabelt. Frp mener dette er en utfordring som krever politisk oppmerksomhet og tiltak. Hovedårsaken til de store forskjellene mellom Østkanten og Vestkanten er at Norge ikke har lyktes tilstrekkelig med integreringen.

Vi har lenge sett hvordan parallellsamfunn og lovløse områder har vokst fram og utviklet seg i Sveriges største byer. Frp vil unngå at Norge og Oslo skal havne i den samme situasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer