DEBATT

Seier for colombianske barn og likekjønnede par

Homofiles adopsjonsrettigheter kan bli realitet.

GRACIAS!: Homoorganisasjoner i Colombia takker Høyesterett for endringen i adopsjonsloven. Foto: AP / NTB Scanpix
GRACIAS!: Homoorganisasjoner i Colombia takker Høyesterett for endringen i adopsjonsloven. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Selv om ekteskapsloven sier at likekjønnede par skal kunne få søke om å få adoptere barn, har ikke samarbeidslandene til adopsjonsforeningene tidligere tillatt adoptivforeldre av samme kjønn. Dette har vist at like rettigheter ikke nødvendigvis betyr like muligheter. Nå ser trenden ut til å snu.

Høyesterett i Colombia tolket nylig lovverket rundt adopsjon dit hen at likekjønnede par skulle få adoptere. Dette åpner muligheten for at norske homofile par kan adoptere barn fra Colombia på lik linje med heterofile par. Homofiles adopsjonsrettigheter kan bli realitet.

Det mest gjennomgående argumentet mot likekjønnet adopsjon er at en ukonvensjonell familieform kan føre til mobbing på barnets bekostning. Barn finner svakheter i hverandre. Som sørkoreansk adoptivjente har jeg selv blitt ertet for å se annerledes ut. Skulle man nektet barn med annerledes utseende å komme til Norge i fare for at de kan mobbes? Eller nektet barn å ha rødt hår? Eller gå med briller?

Det viktigste er å skape trygge, stabile og gode rammer for barn å vokse opp i, slik at de blir trygge på seg selv. Jeg hadde nok internalisert like mange gode verdier, fått like mange råd og like mye lek være seg en mamma og en pappa, to mammaer eller to pappaer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer