Seier for colombianske barn og likekjønnede par

Homofiles adopsjonsrettigheter kan bli realitet.

GRACIAS!: Homoorganisasjoner i Colombia takker Høyesterett for endringen i adopsjonsloven. Foto: AP / NTB Scanpix
GRACIAS!: Homoorganisasjoner i Colombia takker Høyesterett for endringen i adopsjonsloven. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer
Meninger

Selv om ekteskapsloven sier at likekjønnede par skal kunne få søke om å få adoptere barn, har ikke samarbeidslandene til adopsjonsforeningene tidligere tillatt adoptivforeldre av samme kjønn. Dette har vist at like rettigheter ikke nødvendigvis betyr like muligheter. Nå ser trenden ut til å snu.

Høyesterett i Colombia tolket nylig lovverket rundt adopsjon dit hen at likekjønnede par skulle få adoptere. Dette åpner muligheten for at norske homofile par kan adoptere barn fra Colombia på lik linje med heterofile par. Homofiles adopsjonsrettigheter kan bli realitet.

Det mest gjennomgående argumentet mot likekjønnet adopsjon er at en ukonvensjonell familieform kan føre til mobbing på barnets bekostning. Barn finner svakheter i hverandre. Som sørkoreansk adoptivjente har jeg selv blitt ertet for å se annerledes ut. Skulle man nektet barn med annerledes utseende å komme til Norge i fare for at de kan mobbes? Eller nektet barn å ha rødt hår? Eller gå med briller?

Det viktigste er å skape trygge, stabile og gode rammer for barn å vokse opp i, slik at de blir trygge på seg selv. Jeg hadde nok internalisert like mange gode verdier, fått like mange råd og like mye lek være seg en mamma og en pappa, to mammaer eller to pappaer.

Det er godt å høre at barn i Colombia har mulighet til å havne i enda flere omsorgsfulle pars hjem.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.