Seier på overtid

Glem den småslappe «Let's Do It». Dette er låta som vil tonesette et Norge over styr under fotball-VM. Her kommer VM-låta som skriker etter allsang, «frekke krøssklepp» i tv-sporten, og bølgen på fotballstadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Noe stort stykke kunst er «Vive Les Drillos» ikke, men De Kasteløse scorer med Flosk presisjon når det gjelder entusiasme og spilleglede. Låta speiler fotballgalskapen akkurat like fanatisk som stemningen vil være i Norge etter at et overlegent Drillos har slått et tafatt Marokko i Frankrike på åpningsdagen 10. juni.

Her syder det i stormannsgalskap og patriotisme. Det går i rødt, hvitt og blått, det ropes på vår og fotballfest.
Der Drillo selv desperat forsøker å dempe forventningene, skrur De Kasteløse dem tilbake i været og gjør seier til et ubeskjedent folkekrav.

Norge skal sette verden over styr, og mellom gitarriff som ville fått selv van Halen til å sperre opp ørene, skrikes det etter mål, skål!

Selv om det unektelig er noe sterkt Grand Prix-aktig over denne låta, så er «Vive Les Drillos» en potensiell landeplage vi nok skal få gnagsår i øra av innen VM er over.

Dette er den definitive glad utgaven av «Vi taper aldri! Seier'n er vår!». På tampen av VM-innspurten får den Jørn Hoel, Steinar Albrigtsen og Elgs musikalske driblinger til å minne mest om selvmål. Og da blir resultatet slik:

De Kasteløse- Hoel-kameratene: 1- 0.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer