Seierskysset

Reese Witherspoon er Hollywoods nye favoritt.

(Dagbladet.no): Hun var best kjent for «Legally Blonde», «Cruel Intentions» og  «Vanity Fair» - filmer som inviterer til popkorn, om ikke høye terningkast.

Men med sin rolle som June Carter Cash i «Walk The Line», har Reese Witherspoon definitivt tatt steget opp i Hollywoods elitedivisjon. I natt ble hun belønnet med Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

Takket mannen

Witherspoon har vært mer opptatt med å plukke priser enn å lage nye filmer i det siste. Ved siden av Oscar, har hun blant annet vunnet Golden Globe, BAFTA og en Screen Actors Guild-pris.

29-åringen kjempet mot tårene da hun gikk opp på podiet for å motta prisen. Hun takket familien, mannen (skuespilleren Ryan Phillippe) og sa - via TV - at barna måtte se og komme seg i seng.

- Folk pleide å spørre om hva June drev med, og da svarte hun alltid «jeg prøver bare å bety noe», sa Witherspoon. 

- Jeg vet hva hun mente. Jeg prøver bare også å bety noe, å leve et godt liv og jobbe med noe som betyr noe for folk. Dere har fått meg til å føle at jeg har oppnådd dette i kveld med denne prisen.  

Krevende rolle

RØRT: En tydelig rørt Reese Witherspoon på vei til å hente prisen for beste kvinnelige skuespiller. FOTO: SCANPIX/AP
RØRT: En tydelig rørt Reese Witherspoon på vei til å hente prisen for beste kvinnelige skuespiller. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer

Witherspoon fortalte tidligere i år at rollen i «Walk The Line» var hennes mest krevende noensinne.

Særlig syngingen var en utfordring.

- Jeg hadde seks måneder øving med musikeren T Bone og en egen stemmetrener før vi i det hele tatt begynte innspillingen, fortalte hun pressen i Berlin.

- Det er første gang jeg spiller en ekte person, og aldri før har jeg forberedt meg så mye til en rolle.

- Vi så alle videoopptakene som var å oppdrive av Johnny og June, og jeg leste biografier om henne. Hver dag øvet jeg to timer med egen trenger på sang, en pause og så to timer på instrumenter, fortalte 29-åringen.

Reese Witherspoon har også tatt over tittelen som Hollywoods best betalte kvinnelige skuespiller.

For rollen i den kommende storfilmen «Our Family Trouble» vil hun få 29 millioner dollar, eller omtrent 201 millioner norske kroner.

BLIR GRATULERT: Reese Witherspoon får seierskysset av ektemannen - skuespilleren Ryan Phillippe.
KREVENDE ROLLE: Rollen som June Carter Cash i «Walk The Line» var hennes mest krevende noensinne.
VIRKELIGHETENS CASH: June og Johnny Cash, slik de så ut i virkeligheten.