Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Seierstad gir bort inntektene fra 22. juli-bok

Flere prosjekter får støtte.

GIR BORT PENGER:  Forfatter Åsne Seierstad gir bort pengene hun har tjent på boka En av oss til ulike formål.
Åsne Seierstad ute med boka En av oss.
Foto Kristin Svorte / Dagbladet
GIR BORT PENGER: Forfatter Åsne Seierstad gir bort pengene hun har tjent på boka En av oss til ulike formål. Åsne Seierstad ute med boka En av oss. Foto Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

Åsne Seierstad gir bort de 750.000 kronene hun har tjent på salget av boken «En av oss» om terrorangrepet 22. juli til ulike hjelpearbeids-, utdannings- og idrettstiltak.

Boken er trykket i 46.000 eksemplarer siden den kom ut i november 2013.

Seierstad grunnla stiftelsen En av oss, som gir penger til formål innenfor utvikling, utdanning, kultur og miljø.

Stiftelsen hadde onsdag sin første tildelingsrunde, og gir nå i alt 750 000 kroner fordelt på elleve prosjekter. Pengene er forfatterens royalty fra det norske boksalget, skriver Kagge forlag i en pressemelding.

- Den røde tråden er at de fokuserer på barn og ungdom og deres levekår. Utdanning, utvikling og utveksling har vært sentrale for valgene, sier Seierstad.

De tre største tildelingene går til skolegang for syriske flyktninger i nabolandene Libanon og Irak, til utveksling mellom kurdisk og norsk ungdom og til et krisesenter for kvinner i Sør-Afrika. Det er også gitt penger til flere lokale tiltak i Norge.

Neste tildeling skjer høsten 2015, basert på det kommende årets inntekter fra boken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling