Seierstad i medvind

«Bokhandleren i Kabul» er den eneste billigboka som kan konkurrere med de sterkeste bestselgerne på hardcover-markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Boklistene

denne uka er litt mer omfattende enn de har vært de siste ukene. Den første lista presenterer som vanlig de nye boktitlene, altså de som er utgitt innenfor det siste halvannet året og selges i førsteutgave. Den andre presenterer salget av billigbøker, bøker som kommer ut for andre gang, i rimeligere utgave. Den tredje slår disse to listene sammen og avspeiler hvilke bøker som selger mest - uansett utgave, format og pris.

Åsne Seierstad

seiler i sterk medvind. «Bokhandleren i Kabul» er den eneste billigboka som kan konkurrere med de sterkeste bestselgerne på hardcover-markedet. Samtidig fyker hennes nye bok, den kritikerroste «Hundre og én dag», direkte inn på sjette plass på salgslista for nye bøker. Både Åsne Seierstad og Ari Behn - som rykker inn på en femtende plass på lista - ser i øyeblikket ut til å bli blant bokhøstens vinnere.

Listene deler seg

omtrent i to når det gjelder litterære hovedsjangrer. På den ene siden fortellende diktning, særlig romaner. På den andre siden faglitteraturen. På denne ukas bokliste spenner fagbøkene fra Eva Jolis samfunnskritikk til den ikke spesielt kritiske «Hvem Hva Hvor 2004», fra «Plan for bibellesning» til «Guinness rekordbok 2004», fra råd for den som vil slutte å røyke til «Berlin - Nederlaget 2004» av Anthony Beevor. Og Michael Moore går inn på billigbok-lista med den sterkt kritiske «Dumme hvite menn».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer