Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Åsne Seierstad «To søstre»

Seierstad tjener millioner

Oppe i et opplag på 100 000.

VANT: Brageprisen 2016 i sjangeren sakprosa gikk til forfatter og journalist Åsne Seierstad.
Foto: Anders Grønneberg
VANT: Brageprisen 2016 i sjangeren sakprosa gikk til forfatter og journalist Åsne Seierstad. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Åsne Seierstads «To søstre» ligger øverst på listen over solgte bøker i 2016, og slår dermed NATOs generalsekretær Jens Stoltenbergs «Min historie».

- Hun har klart å skrive en bok som alle er opptatt av. Hun treffer bredt i opinionen og i det politiske miljøet, sier forlagssjef Anne Gaathaug i Kagge Forlag til Finansavisen.

«To søstre» var i begynnelsen av desember oppe i et opplag på 100.000 eksemplarer, sju uker etter at den utkom. Ifølge avisen nærmer Seierstad seg 5 millioner kroner i inntekter fra boken.

Stoltenbergs selvbiografi «Min historie» er så langt trykket i et opplag på 60.000. Inntektene er ikke kjent, da Stoltenberg har fremforhandlet en spesialavtale med Gyldendal – noe som skapte sterke reaksjoner da det ble kjent i oktober.

Innen skjønnlitteratur er det Jon Michelets «En sjøens helt: Brennende skip» som troner med et opplag på 69.000 bøker.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling