Seig avskjed

Vente på noe godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Ulf Lundell påstår at han er på sin siste turné. Det skal vi ta med en klype Kjell Bækkelund-salt. Den svenske helten gir ut en tjukk roman og to-tre plater på tida det tar andre artister å gå en tur på Polet. Han vil vel aldri klare å la være å stå på scenen, å la være å gjøre noe som åpenbart fortsatt gir ham en slik glede.

Tar seg tid

Men om tvilen kommer tiltalte til gode og vi går med på at Lundell faktisk er på avskjedsturné, så er det med et opplegg midt imellom seigpining og inspirert nytenking.

Seigpining fordi det, som alltid med Lundell, tar lang tid fra han begynner til han slutter, uansett hva det er han skaper – bøker, låter eller plater. Eller konserter.

I går holdt han det gående i nesten tre timer, fra en rolig akustisk start med «En eld i kväll» til ekstranumre så seint at det innebar kollektivtransportmessige utfordringer for mye av publikum. Han vil kanskje ha det slik, og hans svært medgjørlige publikum godtar det relativt betingelsesløst, men det betyr også lange strekk i konserten som innbyr til søvn, toalettbesøk, barskråling og forefallen SMS-virksomhet. Det betyr at man må vente på noe godt i litt for stor grad, men også at man ikke venter forgjeves – Lundell tar sitt publikum på alvor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer