Seigmann ble årets Gullfisk

Seigmannen Laban tok taxi og fikk napp. På kroken hang selveste Gullfisken.

I går jublet New Deal-ansatte for prisen, som Laban-filmen fikk foran VG-reklamen der Robert «Ali» Stoltenberg vasker bilen, Tine-filmen der inderen kommer hjem fra Bombay og må ha melk og Netcom-reklamen der bustehodet på bussen får MMS-melding med bilde av sitt eget hår.

Takket seerne

- Det føles helt strålende, det er alltid hyggelig å bli anerkjent, sa New Deals Sturla Brustad, som takket seerne for prisen.

Da hadde Paal Tarjei Aasheim guidet tv-seerne gjennom de tolv nominerte filmene, som i tillegg til de fire finalistene også omfattet reklamefilmer for Telenor, Rimi og Finn.no.

Netcom var kveldens mest nominerte reklameobjekt, med tre filmer, og tre selskaper, BBDO, Dinamo og New Deal, delte plassen som mest nominerte reklamebyrå, med tre filmer hver på lista over kandidater.

Og vinnerfilmen? Den ble til på sparket. Brustad kunne i går fortelle seerne at de to skuespillerne i filmen improviserte fram store deler av handlingen.

Én million kroner

Det var TV2-sjef Kåre Valebrokk som delte ut hovedprisen, som i tillegg til heder og ære består av reklametid verd én million kroner, til vinnerbedriften fra TV2.

Prisen ble delt ut i et fullsatt Chateau Neuf i Oslo. Der satt stort og smått i norsk reklamebransje, mens prisens egentlige jury - tv-seerne - satt hjemme med telefonen og avga stemmer via sms.

Det var ellevte gang TV2 arrangerte «Gullfisken», og nok en gang var det reklamemann Paal Tarjei Aasheim, som til daglig er kreativ direktør i reklamebyrået McCann, som ledet programmet. Blant gjestene på scenen I Chateau Neuf var Tor Endresen, Olsenbanden jr., Kjell Elvis og Idol-Gaute.

CROONER-GUTTER: Olsenbanden jr. sang «Min første kjærlighet» i crooner-stil un der «Gullfisken». Fra venstre: Aksel Støren Aschjem, Lars Berteig Andersen, Thomas Engeset og Jakob Skøyen Andersen.
VINNEREN: Laban Seigmann