Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Seigmen fikk 750 000

Norges største kulturstipend, kassettavgiftsfondets lanseringsstipend, ble i dag tildelt rockegruppa Seigmen fra Tønsberg. Det er første gang en rockegruppe får dette stipendet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er helt utrolig, var Seigmens første reaksjon etter tildelingen på Café Engebret i Oslo i formiddag.For første gang siden 1989 går kassettavgiftsfondets lanseringsstipend til en rockegruppe. Artister innenfor alle sjangere har mulighet til å søke på stipendet, men ingen rockegrupper har nådd opp før i år.

 - Vi har søkt mange ganger og i år var jeg usikker på om jeg gadd å søke på vegne av bandet, fortalte Seigmens manager, Øysten Ronander, etter tildelingen. - Promotering av et rockeband er dyrt og vi lover at hver krone skal brukes fornuftig, sier han.

- Fett

- Dette er fett, gliste Seigmen etter stipendutdelingen. Bandet mente de var i godt selskap: I 1995 vant Mari Boine og i fjor vant samtidsmusikkensemblet Cikada. Tidligere har blant annet Ole Edvard Antonsen og Truls Mørch fått det gjeve stipendet.

 Seigmens siste og femte plate, «Radiowaves», høstet mange lovord blant kritikerne da den kom tdligere i år. Dagbladets anmelder kalte abumet «modent, velprodusert og spennede» og ga terningkast 5.

<B>SEIERHERRENE: </B>Seigmen under en konsert i Namsos tidligere i år.
Hele Norges coronakart