Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Seigmen gjenoppstår fra de døde

Et 40-årslag, pils og en godt timet forspørsel var det som skulle til for at Seigmen spiller sammen igjen. I Dødens Dal.

(Dagbladet.no:) Seks år etter et Tønsberg-bandet ble oppløst har Alex Møklebust, Noralf Ronthi, Marius Roth, Kim Ljung og Sverre Økshoff sagt ja til en konsert. Torsdag 20. oktober er det igjen klart for Seigmens dystre musikalske uttrykk. I Dødens Dal under festivalen UKA-05.

- Vi møttes i manager Øystein Ronanders 40-årslag. Det var første gang siden 1999 at alle fem var samlet. En sprø kveld, men vi ble gode venner over noen pils. Det er greit alkohol er godt for noe, sier Alex Møklebust til Dagbladet.no.

Kun en konsert

Dermed var grunnlaget for en mulig spillejobb lagt, og da UKA-05 ringte så var timingen så god at gutta takket ja. Men ikke til mer enn en konsert. Det er alt Seigmen vil forplikte seg til.

For selv om Møklebust sang «noen fortjener en god død» i låta «Døderlein», så har Seigmen i graven hatt sine opp- og nedturer mellom de fem bandkompisene, uten at Møklebust vil gå i detaljer. Dessuten går man videre i livet. Eksempelvis spiller Møklebust, Ronthi og Ljung i Zeromancer.

- Seigmen var noe helt annet enn den musikken vi lager i dag. Et helt annet toneleie, mye mørkere, og hva var det jeg holdt på med? Låter som varer i ni minutter hvor jeg synger lite og ingenting, sier vokalisten Møklebust med referanser til det mye kommenterte faktum at det var få ord i Seigmens musikk.

Men annerledes i dette tilfellet er bare bra, ifølge Møklebust.

- Det gjør det lettere å spille gamle låter. Det blir nostalgisk, og dessuten det var et eller annet med Seigmen.

LIVE Alex Møklebust og resten av Seigmen stiller i Dødens Dal 20. oktober. Foto: TOM E. ØSTHUUS
LIVE Alex Møklebust og resten av Seigmen stiller i Dødens Dal 20. oktober. Foto: TOM E. ØSTHUUS Vis mer

- Flere toppnavn

Mange er nok enige med Møklebust i det. Da Seigmen tok avskjed med fansen på i mars 1999, markerte det slutten på et tiår der Møklebust & Co til tider spilte i et av Norges toneangivende band.

Fem svartekledde, og ganske teatralske menn, som live koblet laser, levende bilder og lys med musikk som i denne avis ble beskrevet som «evighetsreise til et drømmende og drønnende landskap av mektig lyd, musikalske farger og billedsterke tankeuttrykk». Folket var også fornøyd. Albumet «Metropolis» solgte 50 000 eksemplarer i 1995.

Ukesjef Håkon Kirkeby (23) er mer enn obligatorisk begeistret over å gjenforene det han kaller et av «Norges viktigste og beste band på 90-tallet».

Og han er mer enn sikker på at folk husker Seigmen med glede. Ham håper på 4500 solgte billetter i Dødens Dal. UKA-05 går av stabelen fra 6. til 30. oktober og Kirkeby lover flere toppnavn i tillegg til Seigmen.

TILBAKE: Men Seigmen skal bare spille denne ene konserten.
SAMMEN IGJEN:</B> Alex Møklebust sier til Dagbladet.no de planlegger et klassisk Seigmen-show både for band og publikum.