Seilkjærester blir TV-stjerner

TV2s Jeanette Kvisvik (28) og seilbåtskipper Knut Frostad (33) er kjærester - i hver sin båt. Nå blir de begge båtstjerner på TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TV2s tidligere hallodame, Jeanette Kvisvik, kapret Frostads skipperhjerte etter jordarundt-seilasen «Whitbread round the world» for tre år siden. Nå kommer de begge i TV-fokus, med programmer som skal tilfredsstille både båt og reiselystne. Men som skippere i hver sin båt, og på svært forskjellig seilas.

Knut Frostad er i full gang med å forberede sitt jorda-rundtprosjekt, den ni måneder lange regattaen «Volvo Ocean Race» med sin rosa (!) båt «Djuice Dragon».

Samtidig er Jeanette Kvisvik på plass i sin båt «Desert Fox» under varm sol i Karibia. Sammen med fire venninner og et TV-team fra TV2 skal hun seile rundt i to måneder. Resultatet blir reisereportasjer i programserien «Jentepiratene».

Tau i propellen

Men «seilferien» i mellom De Små Antiller fikk en brå start tidligere i uka. Seilbåten fikk nemlig tauet fra sin egen lettbåt i propellen, og to av jentene måtte iføre seg dykkerutstyr for å skjære tauet løs.

Jeanette Kvisvik har lært mange skipperknep fra sin kjæreste og besitter den tyngste seilekspertisen på den innleide båten. Hun har med seg Lin Johnsen (27), May-Elin Storeide (31), Anne Beate Hauge (32) og Helena Graffman (32) på piratlaget.

Jentepiratene skal i de to kommende månedene seile rundt i sommerparadiset og samle inn stoff og opplevelser til programseiren, som skal gå på TV2 til høsten. Samtidig som kjæresten er på TV med de første programmene fra havseilasen Volvo Ocean Race, som blir alt annet enn en ferie.

50 TV-programmer

Knut Frostad har stablet 121 millioner kroner på beina og mangler bare 10 millioner til sin jordarundtseilas som starter i Southampton den 23. september. 31 700 nautiske mil senere kommer han, sammen med nordmennene Espen Guttormsen og Christen Horn Johannessen og 13 utenlandske seilere på den norske båten til mål i Kiel 9. juni 2002.

- Skulle gjerne hatt med flere nordmenn, men samtidig har det ikke vært noe mål å ha flest mulig nordmenn ombord, sier Frostad til Dagbladet.

TV2 skal som tidligere dekke begivenheten fra havn til havn.

- Vi skal sende 50 programmer fra Volvo Ocean Race. I tillegg kommer ren nyhets- og sportsdekning, sier TV2s informasjonssjef Geir Mikalsen til Dagbladet.

TV-kanalen har foreløpig ikke plukket ut noen egen programleder til regattaen.

Frostad fikk en fjerdeplass i den nesten tilsvarende regattaen for tre år siden. Da med «bare» 80 millioner kroner til prosjektet. Sju lag, flere av dem med flere båter på startstreken, skal være med å kjempe om prestisjeseieren i en av seilsportens mest kjente regattaer - for tredje gang med norsk båt.

I MEDVIND: Knut frostad ved roret på «Innovation Kværner», som han deltok med i Whitbreadseilasen i 1998. Nå skal han tilbringe ni måneder rundt jorda i «Volvo Ocean Race» - helt uten kjæresten Jeanette Kvisvik.
«JENTEPIRAT»: Jeanette Kvisvik kommer på TV 2 til høsten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer