Seiltur med Odd

Er alt sagt og skrevet om havet og kjærligheten? Kanskje. Men det er ikke sikkert du veit det før du har tatt en seiltur med Odd Børretzen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nordisk Film og TV hadde laget en halv times seilas og samtale for TV2. Ulf Breistrand produserte og Lene Teigen intervjuet kåsøren og forfatteren som ved mange anledninger har erklært at han er en gjennomintervjuet person.

Underfundig

Men det er rart med denne Børretzen; sett ham til sjøs, helst ombord i hans egen skute, still ham noen forsiktige spørsmål og han sier noe nytt. I det minste gir han underfundige variasjoner over gamle tema. Som fremmedfrykt, for eksempel: - Det er naturlig å være redd for det fremmede. Men vi er mennesker. Vi kan ikke tillate oss å være redde for andre slik dyr i skogen antakelig er redde for andre dyr i skogen, sa Odd. Og om kjærlighet: På sitt reneste er den ekte. Og da er det viktig at den du elsker har det godt her i verden, uavhengig av hvordan du selv har det. Om havet sa han ikke stort annet enn det svenske dikt han en gang hadde lært: Havet er stort og vått.

Børretzen snakket også om den innlevelsesevne han, rent midlertidig ifølge seg selv, hadde skaffet seg gjennom å være alvorlig syk. Etter hvert kom forsvarsverkene tilbake, og tårene rant ikke fullt så mye av triste og leie ting, sa Børretzen. Som fortsatt trodde på solidaritet og rettferdighet. Det var sommer og sjø i denne halvtimen på fjorden. Og det var humor og håp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer