«Seinfeld» fra topp til bånn

NEW YORK (Dagbladet): Umorsomt og anstrengt. Topp, akkurat slik det skal være. Slik varierer kritikkene av den siste «Seinfeld» som i forlenget versjon ble sendt på torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kritiker Robert Bianco i «USA Today» syntes «Seinfeld»-fansen ble holdt for narr. Caryn James i New York Times syntes finalen var «overstadig» morsom og subtil.
Andre amerikanske kritikere er mellomfornøyd med episoden der «De fire fra New York» blir stilt for retten for å unnlatt å hjelpe en feit mann som blir frastjålet bilen. Innenfor denne rammen dukker nesten hele «Seinfeld»-galleriet fra de tidligere episodene opp og tar hevn fra vitneboksen.

Begeistret

Det er akkurat dette som begeistrer Caryn James i The New York Times. Manusforfatter Larry David, som forlot programmet for noen år siden, er tilbake denne gangen med de opprinnelige programmenes usentimentale selvironi. De peker samtidig nese av seg selv og programmets kritikere. Forsvareren er en Johnnie Cochran - (O.J. Simpsons forsvarer) parodi, og en av de ytterst få svarte som har fått plass i det melkehvite programmet.

Kritiker James liker også at finalen gjør narr av mange klisjeer ved sentimentale programfinaler som dette.

Finalen forteller at Jerry, George, Elaine og Kramer vil fortsette å hakke selvopptatt på hverandre til evig tid i programhimmelen der de nå har tatt plass.

Bånn i bøtta

Robert Bianco i «USA Today» synes finalen gjør narr av fansen på bakgrunn av all forhåndsomtalen:
«Slutten kom i de bedrøvelige sluttminuttene av den siste «Seinfeld».

«Seinfeld» var, når alt kom til alt, ikke et program som handlet om ingenting. Det var et program der ingenting betydde noe. Rollefigurene tok ingenting på alvor, bortsett fra seg selv,» skriver han. Selvhøytidelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer