EMMY-VINNER: Louis C.K.har blitt belønnet for sin innsats med tv-serien «Louie». Foto: NTB Scanpix
EMMY-VINNER: Louis C.K.har blitt belønnet for sin innsats med tv-serien «Louie». Foto: NTB ScanpixVis mer

Seinfeld og Ricky Gervais lå langflate etter å være med i tv-serien hans

Nå kommer komikeren Louis C.K. til Oslo

(Dagbladet): Komikeren Louis C.K. er kjent for sin beinharde stand up-stil der ingenting er for kontroversielt til å vitses med, blandet med en god porsjon selvhat.

I dag annonserte komikeren på sin egen hjemmeside at han kommer til Oslo for å gjøre en opptreden i Oslo Spektrum den 22. mars.

Louis C.K., som egentlig heter Louis Szekely, starta som stand up-komiker i 1984, men skapte seg aller først et navn som manusforfatter for «Late Show with David Letterman», «Late Night with Conan O'Brien», «The Dana Carvey Show» og «The Chris Rock Show».

45-åringens kompromissløse stil har gjort ham godt likt i komikretser, og blir derfor av komikerne selv omtalt som «komikernes komiker». Ricky Gervais er en selverklært fan og Jerry Seinfeld brukte ham ofte som oppvarmer tidlig i karrieren. Da Louis C.K. fikk sin egen tv-serie, den Emmy-belønte «Louie», på den amerikanske kabelkanalen FX, sto både Seinfeld og Gervais i kø for å gjøre gjesteopptredener.

Seinere i år er han også å se i Woody Allens kommende film «Blue Jasmin», sammen med Andrew Dice Clay, Alec Baldwin og Cate Blanchett.

Louis C.K. insisterer på å gjøre ting på sin egen måte, og selger opptak av opptredener og billetter til stand up-show bare på sin egen hjemmeside. Denne forretningsmodellen var en av grunnene til at TIME Magazine i fjor kåra ham til en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer.

Serveren der bukket imidlertid under, så salget er flyttet over til Billettservice.