KOMMER TIL ØYA: Debutant Wale, som har fått god drahjelp av meritterte produsenter på sin kommende debutplate.
KOMMER TIL ØYA: Debutant Wale, som har fått god drahjelp av meritterte produsenter på sin kommende debutplate.Vis mer

«Seinfeld»-rapper til Øya

Ble berømt på samples fra serien.

(Dagbladet.no): I fjor fikk Øyafestivalen kritikk fra bloggerne i Jaywalkers for å ha et svakt program for r&b og hip hop.

- Sonic Youth er her for andre gang nå, og jeg vil tro at de stikker av med mer av Giskes penger enn mange aktuelle hiphop-acts, som for eksempel Wale og B.O.B. Men staten synes vel det er greit å betale for kjedelig indierock, sa Kjetil Ramberg fra Jaywalkers.

Øya avviste kritikken, men nå har festivalen uansett booket ett av navnene som ble nevnt: Washington-rapperen Wale.

- Vi hørte på og likte den mikstapen som kom i fjor, og har vært i dialog med ham siden i høst en gang. Nå virker det som det skjer store ting med ham, blant annet har han fått kontrakt med selskapet Interscope, sier Claes Olsen, bookingsjef i Øyafestivalen, til Dagbladet.no.

Wale ble først gjenstand for hype i 2007, med gjesteopptredener på radioshowet til Amy Winehouse-produsent Mark Ronson og opptreden på MTV Video Music Awards.

Året etter fikk han voldsom oppmerksomhet for mixtapen «A Mixtape About Nothing», som hentet samples, dialoglinjer og teksttemaer fra «Seinfeld»-episoder.

Mixtapen kan høres og lastes ned her.

Seinere i år kommer debutalbumet hans, «Attention: Deficit», der rapperen blant annet har fått produksjonshjelp fra Kanye West, Just Blaze og Justice.

En ny mixtape, laget i samarbeid med 9th Wonder og titulert «Back to the Feature», kommer også ut 29. april.

- Vi har flere hip hop-ting på gang, som vi venter på og håper at bli noe av. Vi så blant annet flere kule ting på South by Southwest, som vi har lagt inn forespørsler på, og håper går i boks, sier Olsen.

I tillegg til Wale annonserte også Øya Nils Bech og Nora Noor i dag.