Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Seinfeld showet med svenskene

STOCKHOLM (Dagbladet): To minutter etter at han entret scenen i går kveld hadde Jerry Seinfeld publikum i sin hule hånd. I halvannen time snakket han om ingenting, og høstet trampeklapp og stående applaus for det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld holdt den superpopulære komikeren det første av fire show i Stockholm.

- Skiskyting. Hvor i helvete er logikken der? Beklager, men jeg ser ikke helt sammenhengen mellom langrenn og skyting. Hvorfor ikke like gjerne kombinere svømming og kveling?

Seinfeld snakker om misfornøyde travhester som må stå med rumpa i det fri når de kjøres rundt i tilhengere, den revolusjonerende oppfinnelsen av vannmelon uten frø (- Endelig. Drit i farlige sykdommer; etter 20 års forskning slipper du å få frø mellom tennene) og kinesere som tviholder på spisepinnene sine selv om de kjenner til gaffelen.

Minst én publikummer har til enhver tid latterkrampe.

På sightseeing

Seinfeld og hans følge ankom Stockholm seint torsdag kveld fra New York. I går kveld var det europapremiere på hans nye show, som han reiser rundt med etter at TV-serien er lagt ned.

Klokka halv tolv i går formiddag forlot Seinfeld Grand Hotel i sin limousin.

- Han ville se byen, kunne sjåføren opplyse.

Seinfeld besøkte både Gamla Stan og Nya Stan, som han kalte det:

- Hva er forskjellen? Dette er en gammel murstein, og denne er ny. Ja vel. Men jeg likte bilmuseet deres. Det bør dere besøke, mente bilsamleren Seinfeld.

Utenfor Grand Hotell sto Jimmy Vsterlund (15) i hele går som en enslig fan og ventet på sin store helt.

- Jeg har ikke sett alle episodene på TV, men de fleste har jeg nok fått med meg. Seinfeld er stor her i Sverige. Jeg skjønner ikke at det ikke er flere her, undret Jimmy, bevæpnet med kamera og autografblokk.

Ti minutter før sju, like før showstart, kommer Seinfeld ut og setter seg inn i limousinen.

Han kjører en runde rundt kvartalet, før han kommer tilbake og skriver autografer til Jimmy og Dagbladet og en håndfull hotellgjester som tilfeldigvis kommmer forbi.
- Jeg har ikke billett til showet, sier Jimmy bedrøvet når vi forlater ham.

Etterpå treffer vi ham igjen sammen med VGs Jan Ovind.

- Jeg hadde en billett til overs, og den har Jimmy fått. Den har han fortjent, sier Ovind. Jimmy er kveldens lykkeligste.

Store muskler

Da Seinfeld takket for seg i går kveld, ble han hentet tilbake på scenen av et ekstatisk publikum.

- Ok, ok, jeg var bare rett bak gardinen her, ta det med ro, sa han og ønsket publikum velkommen til å stille ham spørsmål.
- Er det sant at du har forlangt 60 flasker vann på bakrommet?

- 60 flasker? Hvor har du det fra? Jeg har ikke bedt om det, men jeg skal telle, svarte han, og tilsto i samme åndedrag at han likte å vaske seg med sånne små hotellsåper.

- For da virker musklene mine så store.

SIGNERT SEINFELD: -Sorry, but I'm running late, sa Jerry Seinfeld da han kom ut av hotellet ti minutter på sju i går kveld. Han tok seg likevel tid til å skrive noen autografer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!