Seinfelds beste

NEW YORK (Dagbladet): «Seinfeld» var programmet «om ingenting» som egentlig handlet om de små ting. Som å finne parkeringsplass på Manhattan (George ville ikke gi slipp på en god en), vente på bord på kinesisk restaurant, lete etter bilen i parkeringshuset og slikt som preger livet i New York. Før siste episode sendes gamle høydepunkt. Her er ti på topp (listet kronologisk i Los Angeles Times):

Topphemmelig «Seinfeld»-slutt

  • «The Keys» 6. mai 1992. Kramer drar til Los Angeles for å delta i «Murphy Brown», der han blir forvekslet med en seriemorder. Forviklingene utløses av nøkkeltull mellom Kramer og Jerry.
  • «The Contest» 18. november 1992. Det er historiens eneste situasjonskomedie om onani. Men temaet blir aldri navngitt. George blir grepet på fersken av moren. Etter det blir han, Jerry, Kramer og Elaine enige om å konkurrere om hvem som kan holde seg lengst.
  • «Flyplassen» 25. november 1992. Jerry og Elaine er på samme fly fra Los Angeles til New York. Jerry sitter på første klasse og nyter et glass vin med en supermodell ved siden av seg. Elaine lider i et trangt sete bakerst i flyet. Og flytoalettet lukter utålelig.
  • «The Gum» 14. desember 1995. Kramer har bestemt seg for å redde både en gammel kino og en tyggegummi-gumlende kompis som har hatt et nervøst sammenbrudd. George opptrer på en måte som overbeviser en gammel flamme om at han er i ferd med å rakne. Hvordan Jerry får tråklet det hele sammen fra sin plass i en bil mens han forsøker å se gjennom et par tykke, lånte briller, er umulig å beskrive.
  • «The Rye» 4. januar 1996. En episode som har alt, inkludert munnsex, som ender med forferdelse for Elaines saksofonspillende kjæreste. I den mest kjente scenen går Jerry til angrep på en eldre dame for å få tak i et brød som han og George har tenkt å lure inn i leiligheten til foreldrene til Georges forlovede. Kramer kusker hestedrosje og ftrer gampen så hardt at den etterfølgende fisen holder på å kvele passasjerene - som er foreldrene til Georges forlovede.
  • «The Invitations» 16. mai 1996. Jerry finner endelig sin store kjærlighet, som er akkurat lik ham selv. Men han oppdager kjapt at han ikke orker å være sammen med noen som er akkurat lik ham selv. Den virkelig svarte humoren er at Georges forlovede Susan, som han har forsøkt å kvitte seg med helt siden forholdet startet, forgiftes og dør av å slikke limet på de billige konvoluttene som de har kjøpt til bryllupsinvitasjonene.
  • «The Bizarro Jerry» 3. oktober 1996. Jerry maser på Kramer omtrent som en nervøs ektefelle fordi han bruker for mye tid på kontoret i en liksomjobb som administrerende direktør. Elaine finner tre nye venner som er søte, hensynsfulle og intelligente, og som ser ut akkurat som Jerry, George og Kramer, men er deres rake motsetninger. Høydepunktet er når de to gruppene møtes på gata og George spør om han kan få være sammen med Elaines nye venner. Hun svarer at «vi har allerede en George».
  • «The Package» 17. oktober 1996. Elaine mislykkes gudsjammerlig når hun forsøker å rydde opp i sin medisinske journal. De mystiske noteringene forfølger henne fra lege til lege. Imens er Jerry satt under etterforskning for postsvindel av sin onde ånd, Newman, som forsøker å få ham til å tilstå i et avhør. Men det er Newman som går i oppløsning mens Jerry rolig nipper til en brusboks.
  • «The Abstinence» 21. november 1996. George og Elaine tvinges inn i et midlertidig sølibat. George blir helt uforklarlig briljant mens Elaine blir en dust. Imens forsøker Jerry å oppfylle en avtale om å opptre på sin gamle skole, men blir forkastet. En annen dag blir han overveldet av brannalarmen.
  • «The Comeback» 30. januar 1997. Kramer vil skrive sitt livstestamente, slik han har sett det bli gjort på film. Elaine blir hodeløst forelsket i en anonym videokritiker som viser seg å være bare femten år. Jerry går med på å bli dummet ut på tennisbanen av en fyr som vil imponere kona. George er knust fordi han aldri klarer å ta igjen når han blir ertet mens han spiser lunsj med kolleger fra New York Yankees. Trådene samles rundt Kramers sykeseng, der han har havnet etter å ha blitt bombardert av en maskin som skyter tennisballer i alle retninger. Akkurat som hovedfigurene i «Seinfeld».