Seint, men glimrende

Flytrøblete reise og sein ankomst la ingen demper på Dave Holland Quintets Moldejazz-konsert mandag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: MOLDE (Dagbladet): Bassist Holland og hans medmusikere – Steve Nelson (vibrafon, marimba), Robin Eubanks (trombone), Chris Potter (saksofoner), Nate Smith (trommer) – gikk på scenen i tradisjonsrike Alexandrakjelleren med låter fra sin nyeste CD, ”Critical Mass” pluss noen til på spilleplanen, og trengte bare noen takter av ”The Eyes Have It” for å vise hvorfor den regnes blant verdens ledende akustiske jazzgrupper.

Ikke bare er sjefen sjøl en fabelaktig bassmotor med driv og harmonisans i særklasse, han har også en saksofonkraft av format i Potter og et lydbilde i Nelson/Eubanks som gjør at bandet hans framstår som sentrum i sitt eget lille musikkunivers der overraskelser ligger på lur hele tida. Ballade eller uptempo, blues eller intrikate abstraksjoner – det er noe ved dette bandet som treffer den musikalske hovednerven hele tida, og dersom ryktene om snarlig oppløsning etter ti strålende år stemmer, er det trist – iallfall inntil Holland måtte dukke opp igjen med noe enda hvassere.

(Anmeldelsen er skrevet på grunnlag av konsertens første 70 minutter.)

LES OGSÅ:

Foto: Lars Eivind Bones
Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer