Sejer og suksess

1 250 000 NRK-seere og et samlet kritikerkorps kan ikke ta feil. TV-krimmen «Sejer - se deg ikke tilbake» er den beste nyheten fra det tidligere statsmonopolet siden pausefiskene. I kveld kommer løsningen på gåten.

Filmveteranen Eva Isaksen, med fem helaftens kinofilmer bak seg, har fått oppleve trøkket i en øyeblikkelig tv-suksess.

- Min største suksess på kino var «Døden på Oslo S». Den ble sett av 650000 mennesker. Det var jo fantastisk. Men sist uke ble «Sejer - se deg ikke tilbake» sett av over 1,2 millioner mennesker på to visninger, søndag og mandag. Og det er sensasjonelt.

Svimmelt

- Det er svimmelt for meg som kommer fra filmbransjen, og det er svimmelt for Karin Fossum som har skrevet historien, sier Isaksen.

- Tirsdag morgen hadde plutselig en betydelig del av Norges befolkning sett serien, samtidig, og telefonene ringte med rapporter fra nær og fjern, fra alle mulige miljøer, med alle mulige spørsmål?

- Det var morsomt. Jeg har aldri opplevd maken. Det ble som en stor simultanopplevelse. De fleste ville jo vite hvem som er morderen. Det får de i kveld. Jeg synes den siste episoden er knall. Den gleder jeg meg voldsomt til å vise, sier Isaksen, som i NRKs studioer i Nydalen står midt oppe i forberedelsene til neste års påskekrim. «Den stille uken» er en ny Nini-krim med Iren Reppen i hovedrollen.

Hårfjerner

Men at Eva Isaksen river seg i håret på vårt bilde skyldes verken oppstyret omkring tv-suksessen eller den nye krimserien, men at hun nettopp har tatt feil av hårskum og hårfjerner ved morgentoalettet.

- Hårfjerningsmiddelet virker i løpet av fem minutter. Heldigvis merket jeg feilen straks, så jeg fikk berget stumpene. Men det var på hekta. Det sier bare litt om hvor stressa jeg er, sier Isaksen.

Likevel er hun ikke mer stressa enn at hun leverer en umiddelbar analyse av Sejer-suksessen:

- Det er ikke alltid man finner den tonen som skal til. Denne gangen gjorde vi det. Og forutsetningene var de beste: Et godt manus og en fantastisk stab. Og det ligger veldig mye i stoffet. Dette er mer enn «bare» krim. Historien har mange lag, og det gjør at det er lett å kjenne seg igjen. Dessuten har vi jo hatt fantastiske skuespillere med oss. Bjørn Sundquist stiller i særklasse. Og han er så proff at han også støtter sine medskuespillere. Å ha ham med på en slik produksjon er bare en drøm for en regissør, sier Eva Isaksen.