«Sejersted kan ta liv»

I kveld gir styreleder Francis Sejersted Fritt Ords høyeste utmerkelse til Nina Karin Monsen. Det fører til at liv kan gå tapt, mener forfatter Guro Sibeko.

TEMPERATUR:  Da kameralysene ble slått av etter sending, tok temperaturen seg kraftig opp i «Redaksjon EN»s studio på Marienlyst i Oslo. Debatten mellom tidligere leder i Landsbevegelsen for lesbiske og homofile Guro Siebke og styrelder i Fritt Ord Francis Sejersted ble bare mer heftig. Foto: Espen Røst
TEMPERATUR: Da kameralysene ble slått av etter sending, tok temperaturen seg kraftig opp i «Redaksjon EN»s studio på Marienlyst i Oslo. Debatten mellom tidligere leder i Landsbevegelsen for lesbiske og homofile Guro Siebke og styrelder i Fritt Ord Francis Sejersted ble bare mer heftig. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): I går kveld satt den tidligere nestlederen i Landsbevegelsen for lesbiske og homofile (LLH) i debatt sammen med blant andre Sejersted i «Redaksjon EN»s studio på Marienlyst i Oslo.

Da Dagbladet intervjuet dem begge etter at kameralysene er slått av, steg temperaturen.

- Du tar liv ved å gi Fritt Ord-prisen til Nina Karin Monsen. Ja, hun må få lov til å si det hun vil, men til nå har vi kunnet le av hennes absurde meninger. Fritt Ord har høy respekt i samfunnet, og ved å gi henne en pris er du med på å legitimere hennes standpunkter, sier Sibeko.

- Å si at det bidrar til å ta liv, er å gå for langt, tordner Sejersted tilbake, før han forlater NRKs bygninger.

Overfor Dagbladet utdyper Sibeko.

-  Å gi henne prisen er det samme som å si at det er greit å komme med krenkende uttalelser mot homofile. Monsen har sagt ekstreme ting som at mitt barn er uønsket. Nå kommer homohets til å bli akseptert i skolegården. Sejersted bør huske på at selvmordstallene blant unge homofile er ekstremt høye. Det hjelper ikke at Monsen sier at homofile barn er handikappede. Noen dør av det. Og det hjelper heller ikke at Sejersted sier at hun er «gjennomreflektert» når hun sier det, sier Sibeko, som selv har en fem år gammel sønn med sin kvinnelige kjæreste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer