Seks aviser reddet for Amedia

Vant fram med klage.

FORNØYD: Amedias konsernsjef Glenn Veiby er tilfreds med avgjørelsen til Medieklagenemnda. Han mener det bør få konsekvenser for det pågående arbeidet med en medieeierskapslov. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORNØYD: Amedias konsernsjef Glenn Veiby er tilfreds med avgjørelsen til Medieklagenemnda. Han mener det bør få konsekvenser for det pågående arbeidet med en medieeierskapslov. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da det ble kjent i desember 2011 at Amedia, som da het A-pressen, hadde kjøpt opp Edda Media, startet både Konkurransetilsynet og Medietilsynet en undersøkelse av oppkjøpet.

I august 2012 konkluderte Medietilsynet med å godkjenne oppkjøpet, så fremt Amedia solgte avisene Varden avis, Østlandets Blad, Smaalenene Avis, Rakkestad Avis, Enebakk Avis, Vestby Avis og Ås Avis.

Fra før av har Konkurransetilsynet pålagt A-pressen å selge Demokraten i Fredrikstad og Varden i Skien.

Årsaken for vedtaket, var at Medietilsynet mente Amedia ville få en for dominerende eierposisjon i medieregion Østviken.

- Ren tillatelse Dette vedtaket ble klaget inn til Medieklagenemnda, som nå har konkludert med at salg av seks aviser ikke er nødvendig. Det gjelder avisene Østlandets Blad, Smaalenene Avis, Rakkestad Avis, Enebakk Avis, Vestby Avis og Ås Avis.

«Vedtaket må uttrykkes som en ren tillatelse for Amedia AS til å erverve Mecom Europa AS, uten at det settes noen vilkår», skriver klagenemnda.

Amedia er svært tilfredse med Medieklagenemndas beslutning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer