Seks, dop og hiphop

Sekserne hagler over norsk hiphops nye og farlige rølpegutter Equicez.

- Vi har hatt sinnsyk motgang, mer motgang enn medgang. Jeg har fått bank og drapstrussler, sier F\'EM one (23) til FREDAG. Neste måned skal han i fengsel for vold mot en politimann. Kollega Cast (23) har vært langt nede i dophelvete. Men nå venter lysere tider for Equicez. Debutalbumet «State of Emergency - Generation Equiz» spilte seg til en sekser hos Dagbladet og de andre store norske avisene.

«Du kommer til å bli sjokkert, du kommer til le - og noen kommer (av forskjellige grunner) sikkert til å grine. Dette er sterke saker og det er første gang jeg mener det om et norsk album. Takk Gud (eller Allah) for farlige innvandrergutter», mente Dagbladet.

- Platekontrakt var aldri noe mål, jeg bare rappa, rappa, rappa, fordi jeg elska det. Vi var bare en gjeng med svartinger som hang sammen, og jeg og Cast rappa. Nå har det blitt mye større...det er ikke som at vi ikke har kontroll på det. Men det er mer enn vi hadde forventa, sier F\'EM og fortsetter:

- Vi kommer aldri til å slå igjennom i USA, men vi skal ta over Europa.

Dop, fyll og Spellemann

Det er hiphoperne som har overtatt sex, drugs & rock\'n\'roll i disse dager. Equicez har ingen problemer med den merkelappen. Holdningen er at dette er en jobb der du kan ruse deg og samtidig gjøre en god jobb. F\'EM One og Cast satt i salen da Paperboys sprang på scenen og oppførte seg merkelig under årets Spellemann.

Må de som Paperboys-Vinni dope seg for å skrive bra låter?

- Jeg trenger ikke ta dop, jeg trenger ikke gjøre noe som helst for å skrive. Det er dagsformen som bestemmer hva vi skriver om. Da vi lagde «Drekkelåta», drakk vi oss drita på kontoret før vi begynte å skrive for å komme i den rette stemmningen. På «Therapy» hadde jeg paranoia etter å ha røykt mye bønner. Andre låter er skrevet i nykter tilstand, sier F\'EM.

- Hvordan var Spellemann?

- Jeg lå i en heis, sier Cast.

- Slipp folk som oss løs der, ikke sant, sier F\'EM og ler.

Samarbeidet mellom Cast og F\'EM begynte i 1996. Siden den gang har de sakte men sikkert bygget seg opp. Singelen «Negative Kids» fra i fjor sommer var første varsel om at noe tøft var på gang. Oppfølgeren «Live From Pass It» var vel så tøft. Men oppmerksomheten har også sine tøffe sider.

- Det er en kar som ringer og peser oss. Truer oss, men det er jo alltid det. Vi vet ikke hvem det er, sier Cast.

F\'EM drar på skuldrene.

- Folk vil alltid hate deg hvis du får litt oppmerksomhet.

Hva med kjærligheten, gutter?

- Jeg er forelska, har vært sammen med en dame i snart ett år. Jeg digger dama mi, det er dødsbra, sie F\'EM

- Jeg har dame jeg og, sier Cast.

- Damer er det letteste å skaffe i hele verden, men jeg har fått den jeg vil ha, så jeg chiller\'n, fastslår F\'EM.

Equicez byr på mer faenskap når FREDAG intervjuer dem fredag 28. mars

RØLPEGUTTER:</B> Det er mange fine steder her i hovedstaden.
FARLIGE:</B> F\'EM one (v.) og Cast leverer den tøffeste og farligste hiphop-en vi har hørt på lenge.
PLATEKLARE:</B> Equicez debuterer i disse dager med debuten. Og anmelderne er særdeles fornøyde.