DEBATT

Seks grep lommeboken din vil nyte godt av

Hvilke av disse kan du krysse av for?

MAGER MÅNED: Etter julehandel og gjerne flere store regninger i desember, er januar en måned der mange må stramme livreima. 
MAGER MÅNED: Etter julehandel og gjerne flere store regninger i desember, er januar en måned der mange må stramme livreima.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det nye året byr på nye muligheter. Også for lommeboken din. Jeg får ofte spørsmål om hvilke grep man bør ta for å sikre at økonomien holder seg sunn og frisk. Svaret avhenger naturligvis av hvordan det står til med økonomien i utgangspunktet. Men det er grep de fleste lommebøker vil kunne nyte godt av.

Her er seks tips.

1. Skaff deg oversikt og skriv budsjett

For å få mest mulig ut av pengene dine er det viktig å ha oversikt over hva som går inn og ut av kontoen din. Gå inn i nettbanken din å se hva du har brukt penger på de siste seks til tolv månedene. Den visuelle oversikten gjør det lettere å kutte unøvendig forbruk, og er et godt utgangspunkt for ditt budsjett.

Svært få nordmenn skriver budsjett. Faktisk så er vi blant de aller dårligste til å budsjettere i hele Europa, ifølge en OECD-rapport. I studien kommer det videre frem at de som skriver budsjett begynte med dette først når økonomien ble strammere. Altså er budsjettskriving forbeholdt trange tider. Det er synd, for jeg tror de aller fleste kan nyte godt av en slik øvelse. Et budsjett gir deg både god oversikt over forbruket ditt, og kontroll på pengestrømmen. Budsjettet er også et verktøy du kan bruke for å få mest mulig ut av pengene dine. Og det er vel noe de fleste av oss ønsker?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer