Seks konserter pågår nå!

U 2 og Paul McCartney åpnet showet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag samles superstjernene til konserter ti steder i verden. Målet med de ti Live 8-konsertene er like enkelt som tilsynelatende umulig: Å få slutt på fattigdommen.

- Den mest fantastiske konserten noen gang, sier Bob Geldof om det unike arrangementet.

- Hungrer etter rettferdighet

«Feed the world» - Gi verden mat, lød refrenget da Geldof dro igang et av rockehistoriens mest unike stunt i 1985: Live Aid vekket Europa og sørget for at det ble samlet inn store pengesummer for å stoppe sultkatastrofen i Afrika.

- Jeg sier det igjen: Gi verden mat! Vi sulter etter rettferdighet! Vi hungrer etter verdighet! Vi tørster etter en slutt på nedverdigelse og smerte, sier Geldof i konsertprogrammet.

Den første konserten begynte i Tokyo mens nordmenn flest lå under dyna. Tokyo ligger syv timer foran Norge. Tusenvis av publikummeresamlet seg for å høre Björk og de andre artistene opptre.

Men i motsetning til i de andre Live 8-byene hadde verdensbegivenheten vakt lite oppmerksomhet i Japan. Helt frem til konserten begynte, prøvde arrangørene å få tak i flere som ville gå på konsert.

Slag i slag

<strong><b>ÅPNET BALLET:</strong></b> Sir Paul McCartney og Bono åpnet superkonserten i Hyde Park. Foto: SCANPIX
ÅPNET BALLET: Sir Paul McCartney og Bono åpnet superkonserten i Hyde Park. Foto: SCANPIX Vis mer

Da Tokyo-konserten gikk mot slutten, begynte de fleste europeiske konsertene og konserten i Johannesburg i Sør-Afrika er i gang. Sist ut er Philadelphia i USA og Barrie i Canada.

I Storbritannia regnet det på morgenkvisten, men gradestokken på formiddagen viste 20 varmegrader. Et forventningsfullt publikum venter på blant annet Bob Geldof, Annie Lennox, Dido, Coldplay, Elton John, Madonna, U2, Paul McCartney og ikke minst Pink Floyd, som gjenforenes på scenen for første gang siden 80-tallet.

Sjekk lista over når artistene spiller og hvilke låter de fremfører i Hyde Park nederst i saken til Daily Mirror.

Andre steder spiller stjerner som Pet Shop Boys (Moskva), Andrea Bocelli og Youssou N\'Dour (Paris), Duran Duran (Roma), Chris de Burgh og Audioslave (Berlin), Alicia Keys og Destiny\'s Child (Philadelphia) og Bryan Adams, Motley Crue og Deep Purple i Barrie i Canada.

Våre egne stjerner i a-ha står på scenen i Berlin.

Konsertene holdes i

 • Tokyo, Japan
 • Hyde Park i London
 • Edinburgh
 • Versailles i Paris
 • Berlin
 • Circus Maximus, Roma
 • Philadelphia, USA
 • Barrie, Canada
 • Johannesburg, Sør-Afrika
 • Den røde plass, Moskva

  Neste uke møtes G8-landene, verdens rikeste industriland, til møte i Skotland. Disse landene alene har enorm innflytelse over utviklingen i landene i de fattige delene av verden.
   
  Målet til Geldof, Bono og resten av initiativtakerne er å legge et voldsomt press på de industrialiserte landene for å få slettet fattige lands gjeld og dermed gi myndighetene mulighet til å bruke pengene på velferd i sine egne land.

<strong><b>VIL BIDRA:</strong></B> Publikum hyllet artistene og ideen bak Live 8 da den første konserten begynte i Tokyo i dag. Konsertene holdes i fire verdensdeler. Foto: SCANPIX
VIL BIDRA: Publikum hyllet artistene og ideen bak Live 8 da den første konserten begynte i Tokyo i dag. Konsertene holdes i fire verdensdeler. Foto: SCANPIX Vis mer
DRONNIG:</B> Bjørk på scenen i Makuhari Messe i Tokyo.
VENTER:</B> Anna Heart solgte programmer til konserten utenfor Hyde Park i formiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer