Lyttetips: Laura Veirs, Luke Eliott, Vidar Vang

Seks plater som minner om at det er på tide å pakke tursekken

Anbefalinger fra musikkredaksjonen!

MODER JORD: På sitt tiende album speiler Laura Veirs' musikk naturens skjønnhet, sånn som all virkelig betydningsfull americana. Foto: Jason Quigley.
MODER JORD: På sitt tiende album speiler Laura Veirs' musikk naturens skjønnhet, sånn som all virkelig betydningsfull americana. Foto: Jason Quigley. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Den mest begavede låtskriveren i case/lang/veirs – trioen som satt til livs en av 2016s flotteste folkpop-plater – er tilbake med sitt tiende studioalbum. Selv om det er litt daukjøtt midtveis i «The Lookout», er det mer enn nok smellvakre spor her til at man stadig lengter tilbake. Laura Veirs’ musikk klarer, som all betydningsfull americana, å speile hele kosmos i selv de mest trivielle ting. En bedre påminnelse om at det er på høy tid å pakke tursekken skal man lete lenge etter. KIM KLEV.

SINGEL: Luke Elliot tok Norge med storm for to år siden med albumet «Dressed for the Occasion». Nytt album er underveis, med mektige og suggerende «I Love You (All The Way)» som første smakebit. Elliot framfører en minimalistisk tekst i samspill med et kor som gir låta sug og intensitet. Sangen gynger sakte inn i kropp og sinn, den handler om frykt og håp, som en bønn om en framtid, mens pianokompet flyter som en elv gjennom livet. FREDRIK WANDRUP.

ALBUM: Vidar Vang er blitt far og er kommet tettere på egen oppvekst. Det gir seg utslag i gode tekster (i samarbeid med Gaute Fredriksen) preget av deilig nostalgi som tar ham tilbake til fødestedet. Språket er også «nærmere»: «8530 Bjerkvik» er hans andre album på norsk. Sammen med sin faste samarbeidspartner Cato «Salsa» Thomassen presenterer han ti nære og personlige låter – i en miks av springsteen-inspirert rock og «lett» elektronika. Flotte saker. ØYVIND RØNNING.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer