Seksmesteren

To ganger har Tom McRae gitt ut soloalbum. To ganger har han fått en sekser her i Dagbladet. Nå spiller han i Oslo. Du kan vinne billetter og cd\'er!

Lyst på en kveld i moll? Delta i vår Tom McRae-konkurranse, og vinn billetter og album! Tom McRae tilhører singer/songwriter-tradisjonen og sammenliknes med avdøde storheter som Nick Drake og Jeff Buckley. Hans melankolske og akustiske musikkstil ga ham en sekser på terningen for hans siste album «Just Like Blood».

«Dette er McRaes unike univers, og bare hans: låtstrukturen, den forsiktige, smygende stemmen og de lyriske tekstene. «Just Like Blood» har de deilige melankolske stemningene vi nordmenn aldri får nok av», mente Dagbladets anmelder.

Årets plate er britens andrealbum. Han debuterte med et stille brak i år 2000 med en selvtitulert plate, som ble beskrevet som en knalldebut og også høstet en sekser i Dagbladet. Altså, to av to mulige toppkarakterer. Det er ikke verst.

Tom McRae kommer opprinnelig fra Suffolk i England, men flyttet allerede som 18-åring til London. Han spilte i flere band uten suksess, før han gikk solo i 1999. Og ble en av de fremste representantene for den nye akustiske bølgen.

<> Linker <>
Sist han spilte i Oslo gjestet han John Dee, hvor Dagbladets anmelder ga en femmer og denne beskrivelsen: «Han lar sine sangperler få utfolde seg over hele registeret, fra det totalt lavmælte til et pompøst og påkostet rockdriv». Nå er han tilbake på hovedscenen på Rockefeller.

Tom McRae spiller på Rockefeller i Oslo søndag 16. mars. Lyst på en kveld i moll? Delta i vår Tom McRae-konkurranse, og vinn billetter og album! Vi trekker vinnerne fredag 14.mars klokka 15.00.

Tom McRae er på en liten norgesturné denne helga. fredag spiller han på Garage i Bergen, lørdag på Folken i Stavanger og søndag på Rockefeller i Oslo.

DOBBELTMESTER:</B> To ganger av to mulige har Tom McRae fått en sekser på terningen for sine album.
NORGESTURNÉ:</B> Tom McRae spiller i Bergen, Stavanger og Oslo i helga. Du kan vinne billettern til Oslokonserten. Her står briten på scenen under Norwegain Wood i 2001.