Du leser nå Dagbladet Pluss

Seksualitet, kjærlighet og død er ikke tettere forbundet enn i operaens verden. Eller?

Dødelig utgang.

STORARTET: Lise Davidsen, på scenen gjennom hele «Cavalleria Rusticana». Foto: Erik Berg / DNO&B
STORARTET: Lise Davidsen, på scenen gjennom hele «Cavalleria Rusticana». Foto: Erik Berg / DNO&BVis mer

Lørdag kveld var det sesongpremière på to enaktere i Bjørvika, Cavalleria Rusticana og Pagliacci, som har fulgt hverandre som to alen av samme stykke siden de ble komponert, på begynnelsen av 1890-tallet. Det har selvfølgelig noe med formatet å gjøre, de to enakterne utgjør tilsammen en normal operakveld. Men det har også med det å gjøre at de begge har blitt stående som inngangsportalen til den såkalte verismen i italiensk opera, som angivelig dreier seg om virkeligheten selv – til forskjell fra hva da?

Opera er de nå begge to, men egentlig ganske så forskjellige. Men begge gir foranledning til store sangprestasjoner. Det fikk vi i fullt monn lørdag.

I første omgang i Lise Davidsens rolledebut som Santuzza i Mascagnis «Cavalleria Rusticana». Hun er på scenen gjennom hele operaen, og bærer den vokalt. Ellers er det en merkelig opera, om forsmådd kjærlighet og svik, som knapt henger sammen som fortelling.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.