Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Seksuell tematikk som kan virke forstyrrende

Medietilsynet har vurdert «Fifty Shades of Grey»-filmen.

(Dagbladet): Filmen, som baserer seg på E.L. James' storselgende romaner, har premiere neste uke og er i dag bedømt av det norske Medietilsynet.

Samtlige fem filmsakkyndige i Medietilsynet deltok på visningen og diskusjonen av filmen i etterkant, mot vanligvis bare tre. De landet på at «Fifty Shades of Grey» får 15-årsgrense i Norge.

- Filmen har en seksuell tematikk som kan virke forstyrrende på 11-åringer. Det er begrunnelsen for at filmen får 15-årsgrense, sier rådgiver og filmsakkkyndig Ove Watne i Medietilsynet til Dagbladet.

Det var ingen av de sakkyndige som så filmen som tok dissens på vedtaket om 15-årsgrense.

Det er Jamie Dornan and Dakota Johnson som spiller hovedrollene i filmen, som inneholder vesentlig mer sexscener enn den jevne kinofilm.

Ifølge The Guardian består 20 av filmens 100 minutters spilletid av sexscener. Det er langt mer enn beryktede klassikere som «Siste tango i Paris» (1972) og «Eyes Wide Shut» (1999). «Fifty Shades» alene skal inneholde mer sex enn alle kinofilmene som i 2014 fikk strengeste aldersgrense i USA, til sammen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media