Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Seksuell ytringsfrihet

Kirken sprer hatpropaganda gjemt i religiøst hykleri og dobbeltmoral.

Sexaksjon: Natti, Dan DeVero og Demi i Fuck For Forest. Kronikkforfatter Tommy Ellingsen titter inn gjennom vinduet. I forrige uke gjennomførte Fuck For Forest en aksjon der de simulerte sex i Oslo Domkirke. Foto: Espen Røst
Sexaksjon: Natti, Dan DeVero og Demi i Fuck For Forest. Kronikkforfatter Tommy Ellingsen titter inn gjennom vinduet. I forrige uke gjennomførte Fuck For Forest en aksjon der de simulerte sex i Oslo Domkirke. Foto: Espen Røst Vis mer

Det er mye vi ikke forstår som mennesker. Det er vanskelig å forstå hvordan vi kan skape store sosiale konflikter - kriger og naturødeleggelser. Det er vanskelig å forstå hvordan Norge kan profilere seg som et fredelig og moralsk land, med sin store våpenproduksjon og salg av olje, med soldater i fremmede land, som utøver krig mot kulturer de ikke har særlig god kjennskap til. Det virker for oss som klart mindre respektfullt å bombe et fremmed land, basert på penger og politikk, enn å ytre en fredelig naken kjærlighetserklæring i en offentlig kirke.

Fuck For Forest ønsker å uttrykke kjærlighet for frigjøring av naturen. Vår seksualitet er en av de essensielle drivkreftene til naturens utvikling. Vi elsker fordi vi skal dø og vi dør fordi vi elsker. Dette skaper naturens balanse, og representerer livets sirkler - sommer og vinter, natt og dag, maskulin og feminin. Dessverre ser det ut som om mange mennesker er redde for disse sterke skapende krefter og fornekter friheten til å uttrykke glede og åpenhet om et naturlig og viktig tema. Vi er redde for døden og vi er også redde for den livgivende seksualiteten.

Kjærligheten og seksualiteten har i mange kulturer vært knyttet til forståelsen av livet, og har vært drivkrefter for tilbedelse og ritualer - i direkte kontakt med naturens krefter. Vi har danset rundt store falloser, bedt til fruktbarhetsgudinner og praktisert guddommelig kjærlighet og sex gjennom tantriske ritualer og erotisk dans. Det virker underlig at noe som er så naturlig for hele vår forståelse av livet er blitt pervertert til noe mange frykter å snakke om eller føle seg skamløse nok til å uttrykke uten frykt for fordømmelse og straff.

Kirken har i lang tid fordømt seksuell frihet. Først var det synd å masturbere eller bare fantasere om sex. Og kvinner kan jo ikke være spirituelle ledere! Og hva med homofile? Det står jo i bibelen at homofili ikke skal aksepteres. Så da har vel alle som leser denne boka rett til å uttrykke sitt intolerante syn, og dessverre også hat og vold, mot en ugudelig «seksuell avviker». Heldigvis har kirken kommet en lang vei med å løsne på undertrykkelsen og truslene de tidligere i historien har ytret i gud og åndelighetens navn.

Kristi himmelfarts dag er en dag som for kirken representerer tilgivelse i Jesu navn. Fuck For Forest valgte å vise sine følelser gjennom en ikkevoldelig kjærlighetsprotest. Vi valgte å tilgi kirken for all undertrykkelse, vondhet, vold og manipulasjon av åndelighet de har begått i sin lange og blodige historie. Dette er en religion som sprer en historie om en ikkevoldelig, ikke-dømmende, fattig profet som har fått navnet Jesus i bibelen.

Med tvang og manipulasjon har kirken presset sitt budskap på kulturer over hele verden. Kulturer som fra før hadde et nært forhold til naturen. De har okkupert gamle naturområder, der våre forfedre har praktisert viktige ritualer for å feire naturen, og bygd store maktsymboler i form av kirker, mens fattige mennesker har dødd av sult på utsida. Kirken som symbol symboliserer den totale motsetning til naturen ved å vise menneskets materialisme og maktkåthet.

Kirken har vært årsak til utryddelsen av mye kunnskap om naturmedisin. Kirkens folk torturerte og brant menn og kvinner som hadde kunnskap om planter, stjernene og vår guddommelige seksualitet. Det ser ikke ut som om kirken som institusjon har vært et sted for kjærlighet og spiritualitet, men et manipulerende maktapparat, som fant ut at frykt for gud er noe som kan brukes for å stjele penger og eiendommer. Det virker som en tydelig bløff å finne noe som er naturlig, i alt levende, for så gjøre det syndig, slik at du må betale penger for tilgivelse fra gud. Så den kristne gud liker penger. Da kan vi kanskje skjønne hvorfor de med kunnskap om naturen ble sett som en fiende av de som ville ha kontroll over folket. Ingen vil betale til kirken om de kan få helbredelse fra naturen selv.

Det som gjorde at Fuck For Forest ikke klarte skjule sin kjærlighet i et lukket og avskjermet område, men valgte å gå til aksjon mot Oslo Domkirke, var at en prest i den norske statskirken fikk sparken, mye på grunn av at han skrev en bok om sex i bibelen. Det som er vanskelig for oss å godta, er at en statlig kirke, i et land mange tror de er frie mennesker, kan komme unna med å sende et så sterkt signal til andre prester og tjenere av kirken til å holde kjeft.

YTRINGSFRIHET er en av sakene Fuck For Forest brenner for, og vi kunne ikke godta at kirken, med biskop Ole Christian Kvarme i spissen, kan komme unna med en slik holdning til ytringsfriheten. Dette er en statlig kirke de fleste automatisk blir født inn i og betaler avgifter til. Hva er ytringsfrihet om kirken kan komme ustraffet fra dette. Vi vet at det også var andre saker som spilte inn i avgangen til Einar Gelius. Men hva Kvarme ytret i pressen om sitt syn, og hvordan saken til slutt utviklet seg, ser vi som et farlig signal på religiøs undertrykkelse.

Hvis ikke staten Norge tar ett oppgjør med slike holdninger i kirken, må det være på tide å separere stat og kirke, og la de som vil være med på å støtte undertrykkelse av ytringer og personlig seksualitet betale for opplegget selv. Det ser ut til at kirken fremdeles har rett til å spre sin hatpropaganda gjemt i religiøst hykleri, dobbeltmoral og gamle skrifter. Fuck For Forest følte seg presset til å ytre seg til forsvar for personlig frihet.

Vi forstår at noen kan bli støtt fordi vi i fem minutter avbrøt en religiøs høytid. Men det virker også støtende på oss at kirken kan komme unna med sine intolerante holdninger.

Fremdeles finne det indianerstammer i Sør-Amerika som blir sett på som primitive urmennesker av vestlige misjonærer. Kristne drar faktisk til indianerstammer og forteller at de ikke burde være nakne eller praktisere sine ritualer, fordi dette er synd og satans verk. Samtidig går flere tusen års informasjon om planter og naturmedisin tapt. Om det er satan som vil lære mennesket å helbrede, hva gjør gud for oss?

I vår moderne verden er det ulovlig å være naken i offentlighet. Den mest naturlige ytring, som vi fikk av naturen ved fødselen, vår egen kropp, er ulovlig. Hvordan kan vi ha ytringsfrihet om vi ikke kan vise oss nakne eller elskende, som vårt ærlige bilde av oss selv? Har vi personlig frihet når uanstendig oppførsel er mindre akseptert en å lære å krige i nasjonens navn? Hva er frihet om vi ikke kan være barnslige?

Det er på tide å forandre samfunnets moral for å få større fokus på den virkelige faren i verden: Ødeleggelsen av all natur og det som er naturlig.

Kjærlighet!

Seksualitet som drivkraft: Kjærligheten og seksualiteten har i mange kulturer vært knyttet til forståelsen av livet, og har vært drivkrefter for tilbedelse og ritualer - i direkte kontakt med naturens krefter, skriver Tommy Hol Ellingsen i Fuck For Forest. Foto: Espen Røst
Seksualitet som drivkraft: Kjærligheten og seksualiteten har i mange kulturer vært knyttet til forståelsen av livet, og har vært drivkrefter for tilbedelse og ritualer - i direkte kontakt med naturens krefter, skriver Tommy Hol Ellingsen i Fuck For Forest. Foto: Espen Røst Vis mer