Quentin Tarantino-film om Charles Manson

Sekt-drapet rystet verden. Nå har Sony sikret seg rettighetene til Tarantinos film

Som bakteppe for historien ligger det grufulle drapet på skuespilleren Sharon Tate.

DØMT: Charles Manson ble innledningsvis dømt til døden i 1971, men Høyesterett i California dommen til å være en livstidsdom med mulighet for prøveløslatelse, fordi de mente at dødsdommen var i strid med grunnloven. Manson døde på sykehus tidligere denne uka. Foto: AP / anonymous
DØMT: Charles Manson ble innledningsvis dømt til døden i 1971, men Høyesterett i California dommen til å være en livstidsdom med mulighet for prøveløslatelse, fordi de mente at dødsdommen var i strid med grunnloven. Manson døde på sykehus tidligere denne uka. Foto: AP / anonymous Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sony Pictures har sikret seg rettighetene til Quentin Tarantinos neste store filmprosjekt.

Det som blir Tarantinos niende film skal handle om Charles Manson, mannen som orkestrerte et av USAs mest beryktede seriemord.

DREPT: Skuespilleren Sharon Tate var gift med den franske regissøren Roman Polanski. Hun var åtte og en halv måned gravid da Manson-familien drepte henne en augustdag i 1969. Foto: AFP photo / STR
DREPT: Skuespilleren Sharon Tate var gift med den franske regissøren Roman Polanski. Hun var åtte og en halv måned gravid da Manson-familien drepte henne en augustdag i 1969. Foto: AFP photo / STR Vis mer

Det bekreftet sjefen for Sony Pictures, Tom Rothman, overfor Deadline Hollywood fredag.

Nyheten kommer samme uke som Manson havner på sykehus og dør som følge av indre blødninger.

Forlot Weinstein

Tarantino har fram til nå produsert alle sine filmer hos Harvey Weinstein sitt produksjonsselskap Miramax, men valgte å trekke seg fra samarbeidet etter at anklagene mot Weinstein ble kjent.

Det åpnet muligheter for de aller største produksjonsselskapene i Hollywood – som fram til nå har knivet om å få muligheten til å produsere Tarantinos niende film. Til sist skulle det altså bli Sony Pictures som gikk av med seieren.

KULT: Susan Atkins, Patricia Krenwinkel og Leslie Van Houten var alle med i Mansons drapskult, og sto tiltalt for blant annet drapet på Sharon Tate. De tre kvinnene hadde alle risset en "X" inn i panna. Foto: AP Photo
KULT: Susan Atkins, Patricia Krenwinkel og Leslie Van Houten var alle med i Mansons drapskult, og sto tiltalt for blant annet drapet på Sharon Tate. De tre kvinnene hadde alle risset en "X" inn i panna. Foto: AP Photo Vis mer

Sommeren '69

Ifølge en kilde som har lest manuskriptet, skal filmens handling være lagt til sommeren 1969, skriver Vanity Fair.

Som bakteppe for historien ligger det grufulle drapet av den høygravide skuespilleren Sharon Tate, og hennes fire venner.

Tate var spådd en lovende karriere, og medvirket i mange store produksjoner før sin død. Karrieren skjøt fart raskt etter flere reklameopptredener på tv, og hun spilte i hele seks filmer på like mange år.

LSD og hjernevasking

Drapene ble begått av medlemmene i den såkalte Manson-familien på ordre fra Charles Manson. Manson drepte ikke selv, men ble dømt for medvirkning til alle drapene.

Med LSD og hjernevasking styrte Manson sektmedlemmene sine. Det startet som en hippiebevegelse med fokus på fri kjærlighet, men målet ble etter hvert en rasekrig mellom hvite og svarte i USA.

Skuespillerinna ble drept med 16 knivstikk i brystet og i ryggen - mens hun ba for sitt ufødte barns liv. Hun var åtte og en halv måned på vei da drapet fant sted.

Med blod skrev gjerningspersonene «pig» - svin - på ytterdøra før de forsvant. Seinere innrømmet Susan Atkins i «Manson-gjengen» å ha drept Tate.

Tungvektere

Hovedrollen i filmen skal være en mannlig TV-skuespiller, som har hatt én suksesserie. Sammen med sin stuntmann og partner prøver han å komme seg inn i filmindustrien.

Ifølge Deadline Hollywood ønsker Tarantino skuespilleren Margot Robbie i rollen som Sharon Tate. Han skal allerede ha diskutert besetningen de to hovedrollene med tungvektere som Brad Pitt, Tom Cruise og Leonardo DiCaprio, skriver nettstedet.

Produksjonen av filmen vil begynne en gang neste år

Fakta Charles Manson

  • Ledet på slutten av sekstitallet hippiekulten The Manson Family.
  • Hevdet å være reinkarnasjonen av Jesus.
  • Forsøkte seg også som musiker og laget låter som seinere er blitt spilt inn av blant annet Guns 'n Roses og Marilyn Manson.
  • Sexorgier, narkotika og vold preget livet i kulten, som holdt til på en ranch utenfor Los Angeles.
  • I 1969 drepte «familien» ni personer, deriblant filmskaper Roman Polanskis høygravide kone Sharon Tate.
  • I 1971 ble Manson dømt til døden. Dommen ble senere omgjort til livstid etter at California avskaffet dødsstraff.
  • Døde i 2017 etter å ha blitt innlagt på sykehus.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer