Sekter og diskriminering

DAGBLADET

har aldri vært kjent for grundig innsikt i kristen tro. Det demonstrerer avisen i lederartikkelen 27. februar. Der blir utrolig nok en rekke lutherske misjonsorganisasjoner kalt for sekter.

Det er mulig Dagbladet synes at det er gøyalt å bruke sektstemplet på det man ikke liker. Men det hadde vært sjarmerende om avisen kunne hoste opp en liten definisjon. Hva skal til før avisen bruker sekstemplet? Er det nok at en kristen organisasjon er kritisk til homofilt samliv, eller vil respektere de ti bud? I så fall blir Dagbladet den første avis som mener at den katolske kirke er en sekt.

Bakgrunnen for lederartikkelen er at en rekke kristne friskoler bare vil ansette kristne mennesker som ønsker å leve etter bibelsk etikk. Dagbladet kaller dette for diskriminering. Det er jo også et gøyalt ord å henge på dem man er uenige med. Nå er det mye som tyder på at Dagbladet ikke har tenkt særlig over hva diskriminering egentlig er. For det er ikke uttrykk for diskriminering å kreve kvalifiserte medarbeidere. En sykepleier som ikke får en lærerstilling blir ikke diskriminert, det blir heller ikke en kristen som nektes arbeid i Human-Etisk Forbund.

EN VIKTIG KVALIFIKASJON

for ansatte ved kristne institusjoner og skoler er at de er kristne. Det skyldes enkelt og greit at vi ønsker å gi elevene et møte med kristen tro. Nettopp derfor sender også foreldre sine barn til våre skoler. Dagbladet synes det er utrolig at kristne skoler ønsker å ansette kristne vaktmestere. Vi som driver kristne skoler synes det er naturlig. Vi vil nemlig at våre ansatte presenterer verdier og holdninger i pakt med Bibelen. Derfor synes vi at alle våre ansatte skal være gode forbilder, også gymlærere og vaktmestere.

Vi leser at Dagbladet ikke forstår at menneskers privatliv kan være viktig for kristne skoler. Det tyder på at avisen er tilhenger av hykleri. Er det ikke en selvfølge at vi kan kreve at våre ansatte lever som de lærer? Vi trodde Dagbladet var i mot dobbeltmoral. Er det slutt på det?

Dagbladet har vist i sin lederartikkel at de synes det er gøy å bruke stygge ord om det de ikke liker. Som representant for en såkalt diskriminerende sekt har jeg lyst å være med på samme lek: Derfor er jeg skuffet over at sekten Dagbladet vil diskriminere kristne mennesker. Slik arbeider avisen for et mer totalitært og ensrettet samfunn.