Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Sekter skal følge sekters gang

Noen feirer jul etter Handelstandens satser for glitter og mas, men andre slapper helt av og bruker hodet.

CUBA: Sist vi traff vår mann under andre horisonter, Zodiac Silvano, var han liggende i et bagasjerom (uten cola) i Havanna, Cuba. Foto: Hans Arne Vedlog-
CUBA: Sist vi traff vår mann under andre horisonter, Zodiac Silvano, var han liggende i et bagasjerom (uten cola) i Havanna, Cuba. Foto: Hans Arne Vedlog- Vis mer
Meninger

Hold pusten, pulsen og pelsen: Deilig er ikke jorden, Guds himmel er en løgn, sekter skal følge sekters gang (reprise), de som fornekter klima og ikke tror på fakta, men de tror på Gud (er ikke det snålt?), hilsen mister Zodiac Silvano fra 9-bindsverket Mine siste skrifter fra stråhytta mor forsøkte å lage den dagen hun la på svøm vekk fra den slemme Allah Jones.

Mannen Silvano, han som reiste bort for å komme hjem i ei kiste med egen bar. Han som fortsatt lever i de andres mareritt som han kaller drømmer. Han som skriver med sjelens penn. Han som bor bortenfor den borteste horisonten og han som sier at verden garantert ikke står til påske med mindre du byr opp til dans, byr opp menneskeheten til tango.

Zodiac sier: Vil du ha likes? Vil du ha juling? Vil du ha trusler? Vil du ha fakta? Vil du ha løgn? Vil du se hvor flink barna mine er? Vil du lytte? Vil du rope? Hva vil du, egentlig?

1938-1998: Mediasamfunnet er fra 1938 til 1998 blitt en ustoppelig og permanent parabase i konstant henvendelse til meningskundene i lydbutikkene. Alt brenner som i Buddhas Ildtale. Alt hørbart er brennende reklame. Også alt jeg selv sier og skriver: Krigsfilmen og Dagsrevyen er samme installasjon på et samtidsmuseum. Dette er et lærerstykke.

Sitat, Georg Johannesen fra «EKSIL» (Om andre klosterklasse og andre eksempler, Cappelen 2005). Lurer på hva Johannesen hadde sagt om dagens media, sosial media, våre tilfeldige folkevalgte og døgenikter som oss innenfor alfabetets hyklerske rom av forutsigbare bønner.

Zodiac siterer Kjell Erik Vindtorn (som han kalte seg da), Til deg som søv bort dine draumar:

det er ikke fargenes plikt

å følge med i blåtimen

men våre tapte sekunder

drømmenes kattepote

gjemmer klørne i natten..

når havet sovner

vil den siste fisk

sprenge livets akvarium//

Silvanos ønskeliste: nysnø og sveisebriller, salongrifle og portvin, humler og papirfly (to) & fred og hodelykt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media