DEBATT

Verdier:

Sekulære innvandrere virker å være den største trusselen mot det norske felleskapet

Det å ikke være religiøs og avvise religiøse verdensbilder bør aldri forveksles med fravær av verdier.

MERKELIG BUDSKAP: Her hjemme spiller man på frykt med retorikk som bidrar til følelse av utenforskap, skriver Agnieszka Bryn.
MERKELIG BUDSKAP: Her hjemme spiller man på frykt med retorikk som bidrar til følelse av utenforskap, skriver Agnieszka Bryn. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Mens nordmenn flest ikke tror på gud, har kristendom blitt et hett tema i sommerens verdidebatt.

Flere politikere har startet valgkampen med bekymring for norske verdier som visstnok er truet. Foruten politiske motstandere er enten innvandrere eller ikke-troende utpekt som den store faren som truer Norge fra innsiden. Sekulære innvandrere må i så fall være den største trusselen mot det norske felleskapet.

Vi skal alltid være på vakt når det settes likhetstegn mellom nasjonale verdier og én utvalgt religion. En slik retorikk utdefinerer en stor del av nordmenn - født i Norge eller i utlandet - som unorske, bare fordi vi ikke er kristne. Har vi i tillegg tvilsomme verdier?

Vi må huske at mange har flyttet til Norge fra samfunn der religiøse argumenter brukes for å kontrollere deres privatliv og integritet, enten i spørsmål om likestilling, tilgang på prevensjon og lovlig abort, barneoppdragelse, rett til skilsmisse, arv eller homofiles rettigheter. Mange kommer fra land hvor det å være humanist, ateist eller ikke-troende kan koste dem statsborgerskapet, jobben, mulighet til utdanning og et anstendig familieliv. I verste fall kan de miste livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer