Selbekk endret syn på blasfemiparagrafen

I 2004 ville Magazinet-redaktør Vebjørn Selbekk beholde blasfemiparagrafen. Etter karikaturstriden har han ombestemt seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Jeg vil ikke at islamister skal kunne bruke paragrafen for å hindre legitim religionskritikk, sier han til Fritanke.no, en nettavis finansiert av Human-Etisk Forbund.

Selbekk synes at det kan virke som om Muhammeds ære skal forsvares uansett, med både vold og paragrafer som legitime virkemidler.

– I dag brukes paragrafen av muslimer for å hindre en legitim religionskritikk. Da er det på tide å fjerne den, mener Selbekk.

Stortinget stemte i 2004 ned et forslag om å fjerne paragrafen. Den gang ønsket regjeringspartiene sammen med Frp å beholde paragrafen som en slags sovende beskjed om at det «skal være grenser for hva vi bør finne oss i av gudsbespottelse». Da var Selbekk enig. Men nå har han altså endret mening.

– Det er et paradoks at det skal være lov til å gjøre omtrent hva som helst mot kristendommen, mens man ikke tåler noe som helst når det gjelder islam, sier Selbekk.

(NTB)

<strong><b>KRITISK:</strong></b> – Det er et paradoks at det skal være lov til å gjøre omtrent hva som helst mot kristendommen, mens man ikke tåler noe som helst når det gjelder islam, sier Vebjørn Selbekk. Foto: HENNING LILLEGÅRD
KRITISK: – Det er et paradoks at det skal være lov til å gjøre omtrent hva som helst mot kristendommen, mens man ikke tåler noe som helst når det gjelder islam, sier Vebjørn Selbekk. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer