Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Selg meg en avis som er god!

En som gjør at jeg slipper å banne hver gang jeg åpner den.

VIL HA AVIS: - Selg meg en avis som gir meg en samlet, konsentrert nyhetsoppdatering én gang om dagen der jeg får vite om det viktigste som har skjedd. Selg meg en avis med få, men veldig gode, artikler. Selg meg en avis som utfordrer meg til å lese én sak hver dag som jeg ellers ikke ville lest, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB Scanpix
VIL HA AVIS: - Selg meg en avis som gir meg en samlet, konsentrert nyhetsoppdatering én gang om dagen der jeg får vite om det viktigste som har skjedd. Selg meg en avis med få, men veldig gode, artikler. Selg meg en avis som utfordrer meg til å lese én sak hver dag som jeg ellers ikke ville lest, skriver artikkelforfatteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter et år med «fake news», dickument.no, fights.no, regrett.no og annet ræl vil jeg at noen skal selge meg en god gammeldags avis.

Spaltist

Sebastian Stein

er feltarbeider i Leger Uten Grenser, og har vært med på en rekke utenlandsoperasjoner. Han skriver i Dagbladet for egen regning.

Siste publiserte innlegg

Selg meg en norsk avis som fokuserer på det viktigste i samfunnet vårt. Selg meg en avis som er opptatt av verden og som ser Norges lille rolle i den.

Selg meg en avis som bruker en tredjedel av plassen på saker om politikk, en tredjedel av plassen på saker om verdens elendighet og en tredjedel av plassen om ting som går bedre her i verden. Selg meg en avis som ikke gir meg en mikro-depresjon hver dag.

Selg meg en avis som gir meg en samlet, konsentrert nyhetsoppdatering én gang om dagen der jeg får vite om det viktigste som har skjedd. Selg meg en avis med få, men veldig gode, artikler. Selg meg en avis som utfordrer meg til å lese én sak hver dag som jeg ellers ikke ville lest.

Selg meg en avis som ikke gir meg noe annet enn de aller viktigste sportsnyhetene. Selg meg en avis som ikke skriver saken «mitt liv med stor penis» og att på til publiserer den to ganger.

Selg meg en avis som skriver mer om et terrorangrep med mange døde enn om et terrorangrep med få døde, selv om det skjer på andre siden av jorden. Selg meg en avis som tillater seg å vente på informasjon i stedet for å spekulere i hva som har hendt.

Selg meg en avis med klart språk og god kildebruk. Selg meg en avis der research er hedersord og clickbait er bannlyst.

Selg meg en avis som er endelig i lengde slik at jeg får den tilfredsstillende følelsen av å være ferdig med den når jeg har kommet til slutten. Selg meg en avis som ikke er mulig å åpne på søndager så jeg heller går ut i naturen eller leker med barna.

Selg meg en avis som setter meg inn i andres tilværelse så jeg bedre kan forstå hvordan de har det, hvorfor de gjør som de gjør og mener det de mener.

Selg meg en avis som viser meg flere standpunkt. Selg meg en avis som har et mangfold blant kommentatorene sine, men som stiller samme høye krav til sannhetsgehalt og faktasjekk fra dem alle. Selg meg en avis der det forventes ærlighet i argumentasjonen og saklighet og nyanser i drøftingene.

Selg meg en avis som fokuserer på likheter så vel som forskjellene i holdningene politikere, maktmennesker og oss vanlige folk har. Selg meg en avis som gjør meg i stand til å forstå essensen i de beste argumentene og som hjelper meg å sile bort tåkepraten og det uvesentlige.

Selg meg en avis som er sitt samfunnsansvar bevisst. Selg meg en avis som har som mål å gjøre leseren smartere og kunnskapsrik. Selg meg en avis som gjør meg i stand til å se det store bildet.

Selg meg en avis jeg vil betale for. Selg meg en avis jeg vil betale for med glede. Selg meg en avis som er verdt å betale flere hundre kroner for -- i måneden.

Selg meg en avis som gjør meg takknemlig for det som er bra her på jorden, og opprørt for det som er dårlig. Selg meg en avis som har som utgangspunkt å hjelpe menneskeheten videre.

Selg meg en avis som er god, for faen! Selg meg en avis som gjør at jeg slipper å banne hver gang jeg åpner den.

(Sebastian Stein avsluttet nylig sitt abonnement på Dagbladet Pluss.)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!