Selg Shampo selv

Bit for bit av Richard Tennant

Av GUNNAR BLENESS

I virkeligheten er Shampo snart trygt tilbake i Sverige. I Nintendos NHL Breakaway spiller han fortsatt på Anaheim Mighty Ducks. Men du kan selge ham til hvem du vil.Dette er et meget detaljert hockeyspill som blant annet inneholder komplette spilleroversikter for alle NHL-lagene, selvsagt med full statistikk - og passfoto av spillerne. I tillegg har du alle muligheter til å selge og kjøpe spillere, og lage helt nye. Her kan du med andre ord bli toppscorer selv.
Til å begynne med blir alle mulighetene og innstillingene på taktikk, vanskelighetsgrad, spillerferdigheter, rekker, bytter, trenere, innkjøp, «drafting», behandling av skader og sikkert enda mye mer litt i meste laget. I tillegg lages det statistikk av alt, som det også krever litt trening å følge med på.
Heldigvis går det an å spille med maskinens ferdige innstillinger også. Selve spillet er kjapt og oversiktlig, lett å komme i gang med, og relativt komplisert å mestre. De viderekomne kan spille seg gjennom en hel sesong, enten som spiller, spiller og trener eller bare trener. Da er målet å vinne Stanley Cup.
Som mange andre idretts-spill er NHL Breakaway laget etter lesten fra TV-sendinger. Selv om grafikken er flott betyr det at du ofte må irritere deg over lange og meningsløse «bilder» og kamerabevegelser som tar seg godt ut, men bare forsinker spillet.