Selger aksjer i American Psycho

Netthoder kan få eie en del av filmen «American Psycho». Og det blir penger å cashe ut på Psychoaksjen hvis filmen spiller inn mer enn 20 millioner dollar første måneden.

PR-trikset er trolig det første av sitt slag for å hente publikum inn på kinoene. Filmselskapet Lion's Gate har inngått et samarbeid med online-spillsiden «Hollywood Stock Exchange». Nå tilbyr de gamblere å bytte virtuelle «lekeaksjer» til harde penger. Meglerne kan kjøpe en aksje i filmen American Psycho. Hver av de 5000 aksjene som er lagt ut koster en million «HSX-penger». Hvis filmen spiller inn mer enn 168 millioner kroner(20 millioner dollar) mellom premierehelgen 14. april til 8. mai, vil selskapet betale ut 168 000 kroner. Dette deles mellom investorene, - og øker med 8400 kroner for hver ekstra dollarmillion filmen spiller inn.

Dårlige odds

Som i ekte aksjehandel er filmaksjer også et sjansespill. Amerikanske kilder tror ikke filmen passerer 20 millioner dollar på fire filmhelger. Filmbransjen sitter nå på gjerdet for å se om 5000 aksjeeiere på nettet kan påvirke besøkstallene på kino, skriver Empire Online.

Norsk penger duger ikke

For norske potensielle filminvestorer er det bare å gjenoppta kontakten med sine amerikanske tremeninger og grandtanter. Du må være amerikansk statsborger for å bli kjøpe aksjer i American Psycho. Imidlertid er selve gamblertjenesten tilgjengelig for alle. Filmen får Norgespremiere i mai.

Hjemmeside:

Hollywood Stock Exchange

American Psycho