Selger «Børning»-bilene

- Det er klart at noen synes det er moro.

«KJENDIS»-BIL: Denne BMW-en har fått sine minutter i rampelyset som følge av rollen i filmen «Børning». Nå ligger den ute for salg - og forhandleren har allerede fått napp. Foto: Privat
«KJENDIS»-BIL: Denne BMW-en har fått sine minutter i rampelyset som følge av rollen i filmen «Børning». Nå ligger den ute for salg - og forhandleren har allerede fått napp. Foto: PrivatVis mer

(Dagbladet): Den norske filmen «Børning» går for tida siden seiersgang på norske kinoer.

Bilfilmen, som fikk terningkast fire av Dagbladets anmelder, ble sett av 136 000 personer bare i løpet av den første uka.

Ikke tilfeldig
Det synes daglig leder Tarjei Christiansen ved SSP Auto AS i Skien er veldig moro. Det er nemlig de som eier to av bilene som ble brukt i filmen.

Nå ligger begge bilene ute til salgs.

Tilfeldig? Neppe.

- De ble lagt ut i forbindelse med premieren. Vi har lyst til å vise at vi kan levere slike biler, sier Christiansen til Dagbladet.

Lånte ut gratis
Han forteller at de lånte ut bilene gratis, men hvor mye de vil tjene på reklameeffekten er han usikker på.

- Vi fikk en henvendelse fra dem som er ansvarlige for bilcastingen våren 2013. På landsbasis har vi litt spesielle BMWer, vi skreddersyr bilene, så det ble naturlig å ta kontakt med oss for bistand. Vi syntes det var veldig moro å få muligheten til å være med på noe sånt.

KJØRT AV ZAID ALI: I filmen «Børning» var det Zaid Ali som kjørte denne bilen. Nå er den til salgs. Foto: Privat
KJØRT AV ZAID ALI: I filmen «Børning» var det Zaid Ali som kjørte denne bilen. Nå er den til salgs. Foto: Privat Vis mer

I forkant av filmen hadde ikke Christiansen veldig store forventninger.

- Vi hadde noen tanker rundt at det skulle bli en suksess, men det var vanskelig å forutse at det skulle bli så bra. Det er veldig moro for oss å ha vært med på en så stor suksess og ha spilt en viktig rolle i filmen med tanke på bilene.

- Forventer du at filmen høyner verdien på bilene?

- Jeg vil ikke tro at de får forhøyet verdi. Men det er klart at noen synes det er moro.

Selger unna
Responsen på annonsene ifølge Christiansen vært bra, og han har allerede mottatt bud på den oransje bilen.

Den blå bilen, som kjøres av Zaid Ali i filmen, er fremdeles på utkikk etter ny eier.

«Børning» har blant andre Anders Baasmo Christiansen, Sven Nordin, Jenny Skavlan, Otto Jespersen og Henrik Mestad på rollelista.

PUBLIKUMSMAGNET: Skuespillerne 
(f.v.) Henrik Mestad, Otto Jespersen, Sven Nordin, Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy, Jenny Skavlan, Trond Halbo og regissør Hallvard Bræin får publikum til å strømme til kinoene.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
PUBLIKUMSMAGNET: Skuespillerne (f.v.) Henrik Mestad, Otto Jespersen, Sven Nordin, Anders Baasmo Christiansen, Ida Husøy, Jenny Skavlan, Trond Halbo og regissør Hallvard Bræin får publikum til å strømme til kinoene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer