Selger en løgn

Anmelderstandens relasjoner til Spice Girls har i lang tid vært av det håpløse slaget. Det kan illustreres ved at denne anmelder i sin tid kastet en ener på Spice Girls' debutalbum, et album som siden den gang har fått status som jente- og guttebandæraens klassiker.

Laboratorium

Nå observerer man med interesse hvordan musikkbransjen bruker Spice-jentene som det reneste trendlaboratorium. Melanie C solodebuterte med punkimage og Rick Rubin-rock i fjor høst, men først etter at hun ble gitt en trance-remix, tok albumet av. Victoria Beckham har hatt sine fem minutter med UK garage, mens moderskipet Spice styles om fra de viltre popjente-dagene til å kle fire modne r'n'b-divaer.

«Forever» låter akkurat like uærlig og lite ektefølt som forventet.

Forduftet

Svart musikks erklærte produsent- og låtskrivergenier, Rodney Jerkins, Terry Lewis og James Harris III, leverer halvhjertet og overbetalt, og Mel B, Mel C, Vic og Emma synger med en sjel- og svettefraværenhet som må sende bekymringer langt inn i Virgins konsernledelse.

Selv som kommers produktpop er «Forever» av det helt sjeldent forgjengelige og gjennomskuelige slaget. Popteften og øyeblikkslykken låtene deres tidligere har tangert, er forduftet.

Plata her sine spede små øyeblikk med den catchy «Right Back At Ya» og et pent bilde av Mel B på innercoveret, men for øvrig er dette en endelig triumf for oss surmagede kritikere som i en årrekke har spådd Spice Døden.