Selger Harry Potter-boken for 40 kroner

Piratkopier inntar gatene.

• Liker du den nye Harry Potter boken? Diskuter her.

(Dagbladet.no): Piratkopierte utgaver av den nye Harry Potter-boken, «Halvblods-prinsen», blir solgt på gaten i Mumbai, Bombay, bare to dager etter at det ble lansert verden over, skriver BBC.

Gateselgere tilbyr boken til den nette pris av seks dollar, mens originalen blir solgt i butikken for 20 dollar.

De kopierte bøkene ble oppdaget på gatene i går, og ved de største gatekryssene i byen stod gateselgerne på rekke og rad.

The national booksellers association har klaget forholdene inn for politiet og politiet skal de neste par dagene forta aksjoner hos gateselgerne.

I Mumbai er det fra før av overflod med piratkopirte filmer, musikkvideoer og software, og politiet ser på det som et stort problem.

Rekordsalg

«Halvblods-prinsen» var ventet å selge i mengder, slik de andre fem Harry Potter-bøkene har gjort. Lite visste folk at boken skulle bli slå alle tidligere rekorder. Ingen andre bøker er blitt solgt i flere eksemplarer i løpet av et døgn.

Etter det første salgsdøgnet hadde nesten ni millioner mennesker kjøpt hver sin Harry Potter-bok i USA og Storbritannia.

GRUER SEG: Forfatter, J.K. Rowling, <a href="http://www.dagbladet.no/kultur/2005/07/18/437741.html">gruer seg</a> til Harry Potter-eventyret er over.