Kagge:

Selger Kagge

Erling Kagge selger 70 prosent av aksjene sine i Kagge forlag.

SELGER: Erling Kagge selger 70 prosent av aksjene i Kagge forlag.Foto: Vidar Ruud / NTB
SELGER: Erling Kagge selger 70 prosent av aksjene i Kagge forlag.Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VG melder at Erling Kagge selger livsverket sitt, Kagge Forlag.

Det er flere grunner til det, sier han til avisen.

- Det har vært et stort press å ha ansvaret for at alt skal fungere, at forlaget skal utvikle seg, at arbeidsplasser skal sikres, at alle skal ha det bra. Jeg kjenner jo på dette hver dag, og nå kan jeg godt tenke meg og ta av den sekken, sier Kagge til VG.

Erling Kagge eide 98,3 prosent av forlaget – og vil fortsatt eie 30 prosent av aksjene. Kagge selger 70 prosent av aksjene i Kagge forlag til danske Politiken.

Dagbladet har foreløpig ikke lyktes i å få en kommentar fra Kagge.

Ukjent sum

Erling Kagge startet Kagge Forlag 13. september i 1996. Kun uker etter 25-årsjubileet får forlaget får danske JP/Politikens Forlag som hovedeiere.

Kjøpesummen er ikke kjent.

- Økonomi er én ting, publisistisk integritet en annen. For meg var det siste det viktigste. JP/Politikens Forlag har vist integritet både når det gjelder virksomheten og ansatte siden grunnleggelsen, sier Kagge i en pressemelding.

I 2002 kjøpte Kagge Forlag J.M. Stenersens Forlag, som er heleid av Kagge Forlag. Dermed eier JP/Politikens Forlag også 70 prosent av J.M. Stenersens Forlag.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 31.10.2013 Erling Kagge mener Aschehoug sprer grove feil om Åsne Seierstads møte med Wenche Behring Breivik. I dag ble Marit Christensens bok om terroristens mor lansert. Foto/video: Pål Nordseth Vis mer

- De perfekte eiere

Erling Kagge sier de nye eierne er den perfekte nye eier.

- Vi deler de samme visjonene, og jeg har en sterk opplevelse av at vi har hjertet på det samme stedet. Begge forlag kombinerer det kommersielle drivet med en ambisjon om å være premissleverandør i saker som er viktige for samfunnet, sier Kagge.

Han legger til at den største forskjellen er skjønnlitteraturen, der JP/Politikens Forlag har satset målrettet gjennom mange år.

- De erfaringene skal vi nå få nytte og glede av, sier Jorunn Sandsmark, forlagssjef for både Kagge Forlag og J.M. Stenersens Forlag.

- En tid for alt

- Jeg har tenkt på Kagge forlag natt og dag i 25 år. Jeg elsker jobben min, digger kollegene mine og er glad i forfatterne. Men den siste tiden har jeg tenkt at jeg bør trappe ned om få år. Det er en tid for alt, sier Kagge til VG.

Selv om Kagge selger livsverket, vil 58-åringen være involvert i forlaget en stund framover.

- Jeg kommer til å arbeide for fullt som forlegger og styremedlem fram til 2024. Så får vi se hvor haren hopper, sier Kagge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer